Laxrulle-så gott!

Vi börjar med en bild på det färdiga resultatet. Rullen till vänster är gjord på pizzadeg som sig bör, rullen till höger är gjord på färdig pajdeg. Båda var lika goda men pizzadegen blev lite finare och matigare.
 
 
 
Jag fick ett trevligt recept på en ovanligt god förrätt från Finland.
Ta ett färdigt pizzabotten.
Stryk över en blandning av 150 g (en halv burk) Ricottaost, 0,5 dl vispgrädde och ca 15 gram hackad dill.
Sprid över detta ca 120 gram lax (rökt eller gravad) i bitar.
Gör en rulle och skär den mitt itu på längden. Tvinna rullhalvorna runt sig själva och förena ändarna.
Grädda i 180 grader i 30 minuter.
 
 
 
 
Naturligvis kan man ha någonting annat inuti än lax också. Men med det här mycket enkla receptet kommer du att ha mycket nöjda gäster!

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

En kommentar till “Laxrulle-så gott!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *