Köttfärs i smördeg

Min matlagning har alltmer börjat likna ”vi tar det som vi haver” och visst har det sina goda sidor! Å andra sidan finns det goda recept av en anledning, nämligen att de är goda just som de är, och här är ett sådant recept! Jag är glad att jag inte improviserade sönder den.
 
 
Stek ca 500 g köttfärs i smör och olja. Tillsätt 2 msk oxfond, 1 tsk sambal oelek och 3 msk chilisås. Skvätta på lite soja för färgen och salta och peppra. Pudra över även paprikapulver (smoked paprika).
Lägg färsen i en form och täck med smördeg. Pensla med ägg och strö över mozzarella och ev sesamfrön.
Stek i mitten av ugnen 225 grader i 15 min.
 
Gör en kall sås av 2 dl creme fraiche, 0,5 dl majonnäs, 1 msk honung, 1-2 pressade vitlöksklyftor, hackad gräslök, salt och peppar.
 
Servera med sallad gjord av t ex grönsallad, tomater och majskorn.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *