Kantarellpasta

Inspiration med världens godaste hösträtt!
 
 
Jag vill ingalunda ta äran för detta goda recept, som är direkt från nätet.
 
Koka 400 g tagliatelle, gärna färsk pasta. Spara ca 1 dl av kokvattnet.
Stek ca 600 g hela rensade kantareller på stekpannan i olja och smör. De kan förstås vara förvällda. Jag gillar hela kantareller, men smaken är ju densamma med hackade!
Tillsätt 2 skalade och hackade schalottenlökar och 2 vitlöksklyftor (pressade/hackade) och stek en stund. 
Krydda med timjan, gärna färsk, eller från burk.
Tillsätt 1 dl vitt vin och låt halva vätskan koka bort. Tillsätt då 3 dl vispgrädde och 0,5 dl riven parmesanost och låt åter koka upp. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner pastan och skvätten av kokvattnet i såsen. Strö över hackad gräslök.
Servera med riven parmesan och sallad.
 
 
 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *