Citron- och marängpaj

Hem » Citron- och marängpaj
Receptet är från Jennys matblogg. Jag är inte stor vän av citron egentligen, men behövde använda en burk lemon curd.
 
 
Nyp ihop 125 g smör, 1 dl socker, 4 dl vetemjöl och 1 ägg.
Tryck i formen och låt vila i kylskåpet en halvtimma.
Grädda i 225 grader, mitten av ugnen, i 8 minuter.
 
Låt svalna. Sprid jämnt över en burk lemon curd (eller gör egen.)
Vispa 3 äggvitor till marängskum, tillsätt successivt under vispningen 2 dl strösocker. Sprid skummet över pajen med en sked.
 
Ugn 250 grader med bara övervärme. Grädda i 3-4 minuter och var väldigt noga med att marängen inte bränns. Man måste nästan stå bredvid under gräddningen.
 
Det blev jättegott! Man hade kunnat ha ännu mera maräng.

1 reaktion på ”Citron- och marängpaj”

  1. Åh, så gott! Detta är så mycket USA för mig. Vanligtvis på gränsen till för sött, men citronens syrlighet brukar vara det som för över till bara "supersmarrigt". Vilket bra tips, att köra med köpt lemon curd! Tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *