Citron- och marängpaj

Receptet är från Jennys matblogg. Jag är inte stor vän av citron egentligen, men behövde använda en burk lemon curd.
 
 
Nyp ihop 125 g smör, 1 dl socker, 4 dl vetemjöl och 1 ägg.
Tryck i formen och låt vila i kylskåpet en halvtimma.
Grädda i 225 grader, mitten av ugnen, i 8 minuter.
 
Låt svalna. Sprid jämnt över en burk lemon curd (eller gör egen.)
Vispa 3 äggvitor till marängskum, tillsätt successivt under vispningen 2 dl strösocker. Sprid skummet över pajen med en sked.
 
Ugn 250 grader med bara övervärme. Grädda i 3-4 minuter och var väldigt noga med att marängen inte bränns. Man måste nästan stå bredvid under gräddningen.
 
Det blev jättegott! Man hade kunnat ha ännu mera maräng.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

En kommentar till “Citron- och marängpaj”

  1. Åh, så gott! Detta är så mycket USA för mig. Vanligtvis på gränsen till för sött, men citronens syrlighet brukar vara det som för över till bara "supersmarrigt". Vilket bra tips, att köra med köpt lemon curd! Tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *