Wellington lax

Hem » Wellington lax
Kavla ihop ett paket halvtinad smördeg (5 plattor).
Lägg på en laxsida utan skinn. Det går också bra med laxbitar, ca 800 gram.
Salta laxen med ca 2 tsk salt och strö över 2 dl babyspenat.
Pensla kanterna med ägg och lägg ovanpå en likadan skiva av 5 smördegsplattor som du har kavlat ihop på ett bakplåtspapper. Foga samman kanterna. Allra finast blir det om du lyckas ge skapelsen en form av fisk, gör huvud och stjärt samt klipp med saxen små fjäll på sidorna. Tyvärr tog utrymmet på min plåt slut.
Pensla paketet med ägg och grädda i 200 grader i ca 30 minuter.
Servera med potatisgratäng och sallad.
Laxen blir härligt mjuk, inte torr och genomstekt.
 
 
 
 

4 reaktioner på ”Wellington lax”

  1. Så gott! Detta recept tackar jag för och ska förstås prova. Kan meddela att ananaskakan blev jättegod!
    Är väldigt tacksama för dina matrecept och de fungerar alltid.

  2. Biff Wellington (eller vad det nu heter?) har jag ätit, så varför inte med lax? Vi lagar mycket lax och försöker variera den nu. På senare tid har det bland annat blivit laxfärsbiffar, sååå himla gott 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *