Träna eller inte?

Det knepiga med träningen är att vissa gånger och dagar är det verkligen inte läge att träna. Men när det känns så, hur vet man då att det inte är självaste latmasken som sitter på axeln och kommer med diverse ursäkter?
Feber/magsjuka/pest? Check, blir kvar hemma.
Småförkyld, kanske lite ont i halsen? Tar ett lugnare pass och känner efter.
Allmänt seg? Efter att man kommit halvvägs ett rejält pass kan man antingen konstatera: Kroppen hade rätt, jag borde ha lyssnat på den och låtit bli träningen idag. Alternativt: Att jag inte kom på gymmet redan tidigare, det här behöver kroppen mera av!
 
 
Igår var jag på Iksu Plus. Det är en ”filial” till mitt gym och jag har fri access även dit. Den ligger på stan och jag har inte velat gå dit alls men gjorde nu ett undantag pga att det var ett par så bra pass där.
Och usch! Alla mina fördomar om gym besannades på en gång. Stämningen var hektisk och lokalen var aningen ofräsch (så som skolans gympalokaler) pga den enorma mängden folk i omlopp. Det fanns en massa fnissande tjejer och brölande unga män, extremt vältränade människor, och jag fick känslan att man inte kunde lämna sina grejer utom synhåll många minuter innan de skulle försvinna. Jag blev stressad inombords och saknade mitt lugna Spa.
Själva passen däremot var väldigt bra. Soma Move kan jag verkligen rekommendera, även om det är ett tungt pass. Mojo Flex däremot är bara skönt och jag planerar att göra några av övningarna hemma kvällstid.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

9 reaktioner till “Träna eller inte?”

 1. Jag har något slags allvarlig gym-allergi. 😉 Allvarligt talat har jag alltid tyckt illa om gym och jag drog väldigt på att sätta igång med yogan just pga det. Det visade sig dock vara en helt annan känsla där och dessutom är vi en så härlig grupp med deltagare i åldrarna 15-75. Underbart! Behöver jag träna vikter och dylikt håller jag mig gärna hemma…

 2. då gäller det att ta på sig skygg lappar om jag skulle komma mig till iksu Plus, för just det där som du beskriver har jag extremt svårt med. Svårt att hantera alla människor som ibland inte verkar ha ngt innanför pannbenet. Just nu har vi lite för många sådana personer på jobbet / avd, vilket ledde till att jag brakade ihop hos läkaren igår. Hemma på 50% ett tag.

  KRAM

  1. Oj, så tråkigt att höra, krya på dig och kom å hälsa på Sisu, det har lugnande verkan. Nu ska jag ju inte vara dömande mot människor på Iksu Plus men ungdomar är lite annorlunda än vi i mogen ålder. Och det räcker inte med skygglappar, stämningen känns i hela kroppen- jag kan se den, höra den, lukta på den, smaka den. Det positiva är att på Iksu Spa är stämningen jätteskön. Hoppas att vi ses även där snart! Kram!

 3. Just det som du beskriver gör att jag inte söker mig till sådan gym. Motion -ja gärna, men under trevligare omständigheter.

  Trevlig kväll!

 4. Jag har testat många olika motionsgrejer. Har varit på Korpens, X-Force, Herbalife. Men, jag gör min träning hemma nuförtiden. Så har jag inget dåligt samvete.
  Ha en fin afton ♥

 5. Även om ett pass är bra så skulle jag kanske tveka för att gå dit igen. För mig är miljön, stämningen och lugnet viktigt. Men gäller det att bara köra ett pass och man tycker att passet kompenserar miljön så kanske det är värt det.
  Men för min del är jga tveksam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *