Färsk pasta med tomatsås och räkor

Hem » Färsk pasta med tomatsås och räkor
Det här receptet är från smakernas mästare Jamie Oliver.
Blanchera 8 plommontomater (ta bort stjälkfästet och gör ett kryss i andra ändan, lägg i kokande vatten i 30 sekunder. Ta upp och skala. Avlägsna kärnorna.)
Fräs en finhackad vitlöksklyfta, de blancherade och hackade tomaterna och rivet skal av 1 citron i smör och olivolja.
Tillsätt 4 cl konjak. Tillsätt 1,5 dl vispgrädde och saften från citronet. Låt sjuda i ett par minuter. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Tillsätt 500 g skalade räkor, som dock INTE får koka, de ska bara bli varma. Rör i färsk persilja.
Servera med kokt färsk pasta, t ex tagliatelle.
Smula över lite, lite ricotta eller fetaost. Delikat!
 
 

8 reaktioner på ”Färsk pasta med tomatsås och räkor”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *