Färsk pasta med tomatsås och räkor

Det här receptet är från smakernas mästare Jamie Oliver.
Blanchera 8 plommontomater (ta bort stjälkfästet och gör ett kryss i andra ändan, lägg i kokande vatten i 30 sekunder. Ta upp och skala. Avlägsna kärnorna.)
Fräs en finhackad vitlöksklyfta, de blancherade och hackade tomaterna och rivet skal av 1 citron i smör och olivolja.
Tillsätt 4 cl konjak. Tillsätt 1,5 dl vispgrädde och saften från citronet. Låt sjuda i ett par minuter. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Tillsätt 500 g skalade räkor, som dock INTE får koka, de ska bara bli varma. Rör i färsk persilja.
Servera med kokt färsk pasta, t ex tagliatelle.
Smula över lite, lite ricotta eller fetaost. Delikat!
 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

8 reaktioner till “Färsk pasta med tomatsås och räkor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *