Karlar och kylskåp, fördomar vol 100

Vad bråkar olika par om? Pengar, hushållsarbete, sex? Inte vet jag, och jag tycker att hemma hos oss har vi det jättebra, eller med andra ord, jag har det jättebra, eftersom min man är en riktig pärla.
Men kan någon berätta för mig varför karlarna inte ser det som finns i kylskåpet? Det måste väl vara någonting fel med ögonen, eftersom annars kan jag inte begripa deras handlande.
Om(=när) jag ser en matbit av äldre datum i kylen finns det 3 olika alternativ för mig:
1. Äta upp den skyndsamt.
2. Frysa ner den.
3. Kasta bort den.
Alternativ nr 4, att låta den stå kvar tills den får ben och själv går ut, finns inte med på min alternativlista. Av någon outgrundlig anledning verkar många män som jag känner ändå köra alternativ 4. Jag vet också att jag inte är ensam om att ha noterat detta och undra vad det beror på.
Frågar ödmjukast om er uppfattning?
Fru och mamma till 3 söner (och matte till 2 kattpojkar)
 
 
Ps. Mitt förra inlägg verkar ha haft en djupt avskräckande effekt på dem som funderat i banor gym eller inte. Mitt råd är inte att strunta i träningen utan hellre söka upp ett gym där man trivs! Sådana finns nämligen, och Iksu Spa i Umeå är ett mycket bra exempel på det.
 
 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

23 reaktioner till “Karlar och kylskåp, fördomar vol 100”

 1. Även här är det lugnt och stabilt så jag kan väl inte säga att vi bråkar om något speciellt. Husse är dessutom bra på att kasta gamla saker i kylen så det ställer inte heller till det. Smidigt och bra 😉

  Trevlig kväll!

 2. Det måste vara genetiskt. Samma sak verkar gälla orden "plocka undan efter matlagning". Det blir aldrig riktigt helt bortplockat utan 1/3 är kvar.

 3. Jag gör som du i dessa fall. Men ibland så kan jag efteratt ett datum gått ut lukta på produkten och oftast kan den användas om det inte gäller känsliga saker.
  Vad gäller alternativ 4 så kan jag delvis känna igen det hela, men det beror nog mest på att han inte ser vad som finns och därför blir saker kvar.
  Det gäller ju att se bra också…

 4. Tja, när jag hade man i huset var han minst lika duktig som jag på den delen, så jag kan inte riktigt instämma. Numer sköter jag det själv och det fungerar nu också… 😉 I morgon ska det bli litet påfyllning i kylskåpet igen!

 5. Jag tror det är något med deras ögon. Min man hittar ingenting som inte står direkt framför ögonen på honom och helst vinkar lite diskret. De flesta kvinnor har nog röntgensyn.

 6. Min man öppnar kylskåpet och ser ingenting som passar honom. Jag ser många varor med en möjlighet att tillaga. Jag tror att manskapet har lite dålig fantasi och överlåter det till oss kvinnor. Så är det i mitt hushåll. Bra inlägg. Kram

 7. En iakttagelse som du inte alls är ensam om att ha gjort. Min man vill absolut inte slänga bort mat och försöker jag rensa kylen på sådant jag inte riktigt tycker är okej säger han "Jag äter upp det, rör inte!". Likadan är min far. Skillnaden är att maken aldrig äter upp det han lovat att ta hand om medan far faktiskt gör det. Jag är ständigt förundrar över att han inte råkat ut för någon skum matförgiftning! 😀

 8. Haha! Ja, det är lika hemma hos mig med. Man och två söner här. Ingen jäkel som någonsin ser att mat blir gammal. Mycket märkligt. Samma gäller i duschen. Testade för några år sedan att under en längre tid inte slänga gamla "killschampoon". Det blev så trångt i duschen att man knappt kom in där efter ett (ganska långt) tag. Och schampooflaskorna gick inte heller själva till soporna, konstigt nog. 😉 Det måste vara något genetisk med det där…

 9. Ja vad bråkar folk om??
  Själv så bråkar ALLDRIG min gubbe och jag med varandra. Det är tur man slipper sånt, för ett bråkigt liv vill man inte ha.

  Kram på dig

 10. Det känns väldigt hoppfullt att läsa att du har ett lyckligt äktenskap. Jag har blivit avskräckt att leva i en parrelation då det enda jag hör är hur knepigt, jobbigt och frustrerande det är. Ligger det hårt och mycket arbete bakom eran relation eller har det bara klaffat från början?

 11. Jo nog känns det där igen även av mig…min make menar att jag har bättre öga för detaljer och ibland tom hökögon eftersom jag har koll på det mesta. Vi ser olika saker, men ibland ser vi samma fast ur olika perspektiv 🙂
  Ha det fint!

 12. Nu måste jag riktigt tänka till ordentligt.
  Här handlar det nog om att mannen i mitt liv inte ser vad som finns på sidorna av det som står mest synligt. Kanske det handlar om selektivt seende. För det mesta fungerar det bra men oftast är det jag som lagar mat av resterna och han som lagar mat så det blir rester kvar. Underförstått så ser han inte annat än det som intresserar och inspirerar honom att laga mat. Just nu lagar jag all mat av förekommen anledning men i vanliga fall så är det Uffe som gör det.

 13. Ja, så sant!! Hur kan deras syn vara så begränsad!?!?
  Jag kan fråga varför tog du inte det eller det till lunch? Såg det inte, blir svaret. Men det var ju precis rakt framför näsan på dej! Såg det inte!!!
  Bra inlägg, tack!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *