Sommarmat med pasta och räkor

Hem » Sommarmat med pasta och räkor
Vädret är inte somrigt men det är bäst att börja omorientera sig i köket.
Koka pasta för 4 pers.
Värm upp 4 dl matlagningsyoghurt och/eller creme fraiche.
Tillsätt chilisås, några matskedar så att såsen blir rosa-aktig. Salta och peppra. Pressa i en vitlöksklyfta.
Häll i kokta avrunna pastan, en påse skalade räkor, 1 ask halverade körsbärstomater, 2 avocados i bitar samt en ask apetinakuber. Slutligen några blad ruccolasallad. Värm upp allt men obs, räkorna får inte koka!
 
 
En 43-åring, en 41-åring, en 12-åring och en 7-åring åt med lika god aptit.
Receptet kan såklart varieras, och chilisåsen kan bytas ut mot citronsmak. (Citronskal och -saft). Om man tycker om champinjoner eller zucchini gör de sig säkert fint här också.

13 reaktioner på ”Sommarmat med pasta och räkor”

  1. Ja det hade suttit fint nu med sådana aptitretare.Ser så gott ut! att jag genast kom på att jag inte ätit något idag. Får laga till några gamla rester här:-)
    Fin kväll önskas!

  2. Räkor och pasta är alltid gott. Lax också.
    Avocado är en liten bit av himlen för min del, däremot inte Uffes men det går utmärkt att äta den bredvid som grönsak till en god räkpasta också.
    Ja, ibland måste man bara sätta sig ner och invänta själen…rätt ofta egentligen. Stackars själ, den får ligga i för att hinna fatt en.
    Måste nog lyssna mera på den indianska visheten. De visste och kunde de.

  3. Så gott det ser ut! Jodå, skall prövas! Behöver förnya mig. Måste bara tala om att dina köttbullar har jag gjort vid ett par tillfällen och de är verkligen supergoda.
    (Försökte kommentera "Själens resa" men det gick inte. Instämmer i alla fall till fullo. Har provat att resa och hinna mycket när jag var yngre men med mer klokhet och erfarenhet så skyndar jag numer långsamt på resor och även i en del andra avseenden. )

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *