Modetips del 3- Väskor

Det här inlägget handlar om väskor. Och att påstå att jag skulle dela ut modetips i det här ämnet vore befängt. Så vi förlitar oss på Martina Bonnier igen.
Att någon är beredd att använda en förmögenhet på kläder kan jag kanske förstå, men att göra det samma på väskor känns på något sätt ännu mera vansinnigt. Dessutom är väskor ännu mycket dyrare än kläder. De är gjorda i exklusivt skinn och kan ha t om diamanter som dekoration. Hos kända väskmärken såsom Hermes och Chanel kan man få köa i åratal för att få sin väska, och därtill är det inte vem som helst som är kvalificerad att ställa sig i en sådan kö. Att det handlar om ett mycket fint hantverk finns det dock ingen tvekan om- alla procedurer kring skinnberedning och sömnad imponerar i alla fall på mig.
Enligt Martina Bonnier behöver en kvinna minst 6 olika typer av väskor.
1. En lyxväska. T ex Chanels 2:55 eller Hermes Birkin eller Kelly.
Jag har investerat i en lyxväska, Mulberrys Bayswater. Jag har inget att klaga på den, förutom att det är svårt att hitta saker i dess stora innandöme med få fickor. Å andra sidan rymmer den en hel del. Det är en väska jag kan ha resten av livet.
 
 
Nr 2 måste-ha är en aftonväska. Jag är en väldigt praktisk kvinna och tycker därmed inte om att behöva flytta grejer från min ordinarie handväska till någon opraktisk aftonväska, som man dessutom måste hålla i handen hela kvällen. Och rätt som det är så märker man att man glömt någonting viktigt, såsom körkortet, som ligger kvar i ordinarie väskan. Känner ni igen det här? Dessutom är det svårt att ha en aftonväska som färg- och stilmässigt passar alla outfits. Det närmaste jag kan komma är den här lilla svarta påsen med rosa siden inuti, till höger. Väskan till vänster är från Victorias Secret, inte en aftonväska precis, men jag använder den som så. Den vanligaste och trendigaste modellen för aftonväska lär vara en kuvertväska (typ Bottega Venetas Knot).
 
 
Nr 3 must have är en sk tote som även kallas shoppingbag. Tänk dig en tygkasse, helst rymlig, och där har du den. Min variant på denna är just precis en tygkasse. ICA-plastpåse är även under mitt värde. Men kanske borde man spana in någonting riktigt hållbart.
Nummer 4 som behövs är en sommarväska. Jag har en från Oilily, som gör fantastiskt vackra och kvinnliga saker. Jag älskar deras små detaljer. Tyvärr så håller inte kvaliten riktigt hela vägen, det är alltid någon söm som går upp. Hade man varit en riktig lady hade man kanske haft en sommarväska av beige skinn.
 
 
Nummer 5 är en sportbag som man behöver för dess funktion. Jag antar att jag får godkänt eftersom jag har en väska i stallet dit jag stoppar in lite borstar och tränset, samt min hjälm och vattenflaska, innan vi ska iväg på träningen med Yade. Till allas besvikelse har jag inte fotat denna stiliga väska.
Nåja, vi fortsätter. Nr 6 är den sportiga lyxväskan, en sk hobo. Lyxväskan bärs i handen men hobo bärs över axeln, och den ska vara lite mjukare i skinnet och säcka ihop lite på mitten. Ultimata hobon, om man vill ha en märkesvara, hörs komma från Fendi. Det här är närmaste jag kommer en hobo, Kipling. Fast den blåa är kanske en tote, haha.
 
 
Mitt absoluta favoritväskmärke är just Kipling. Det är belgiska väskor med mycket bra kvalitet, ofta gjorda av vattenavvisande tyg (modeller i skinn finns också), och det hänger alltid med en liten apa/apansikte. De är inte helt billiga, men passar ändå till en vanlig medborgares plånbok, och kan i bästa fall användas livet ut i alla fall.
 
 
Kipling säljs inte i Umeå så jag köper den i större städer. Deras svarta handväska, till vänster, passar till nästan alla sammanhang, och i synnerhet till dagligt bruk. Jag har lyckats få sönder, eller snarast lite i olag, en dragkedja på en Kipling på ca 15 års dagligt användande, varför jag köpte en ny i Prag. Väskan till höger är en sommarvariant på samma tema.
 
 
Jag har även en rymligare variant på Kiplinghandväska (till höger), samt en liten hobo (till vänster).
 
 
Om jag så blev en societetsdam, vilket jag har inga ambitioner på, ska tilläggas, så skulle jag ha det väldigt svårt att avstå från mina Kiplingväskor.
Någonting roligt hittade jag förstås när jag grävde i garderoben. Vad tros om detta? Är det en tote?
 
 
Och dessa väskor kunde väl motsvara en lyxväska och aftonväska. Vintriga färger, ska tänka på att ta dem i bruk!
 
 
Jag skrev om smink igår, och ombads lägga ut en bild på mig  före och efter sminkningen. Osminkade bilder finns det gott om här på bloggen. Jag ville se ut som mig själv på mitt eget bröllop, varför jag lade min vanliga make up. Naturligtvis var jag noggrann och lade på kanske lite extra rouge. Samt att jag hade lösögonfransar.
Fotografen heter Maria Westling och på hennes hemsida WMArtphoto finns det mera bilder på bl a vårt bröllop. Jag var mycket nöjd med hennes arbete. Frisören är Ulrika Eriksson, ägaren till Qlip4you i Vännäsby, tillika min goda vän.
 
 
Den som får mig le så tjusigt är förstås min häst, som var med på bröllopsfotograferingen. Men jag är nöjd med gubben också!

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

25 reaktioner till “Modetips del 3- Väskor”

 1. Det var en jädrans massa väskor du har, där har du att välja när du går ut…
  Och så vacker du är på fotot när du gifte dig…

  Gott Nytt 2015.

  Tjingelingen från Rantamor.

 2. Du ser verkligen söt och fräsch ut som brud! Att se ut som sig själv är ju väldigt viktigt.

  Jo tack, det går bra med Mary. Men det tar sin lilla tid att lära känna en häst tycker jag. Hon är ett varmblod som har gått på travet, så hon kan ju inte mycket med ridning liksom. Än. Jag ser fram emot att köra henne, vi ska bara hitta en rockard, sedan susar vi iväg hoppas jag, kan nog gå riktigt fort, om man vill….

  1. Tack! Jag kan inte alls det där med körning men det är säkert roligt! När jag blivit äldre har jag blivit räddare för att göra illa mig varför en ny häst känns inte bara spännande utan lite ångestladdat också. Som tur är så är det oftast väldigt snälla och vettiga djur!

 3. Vilket levande och härligt inlägg!
  Nåja,Du kan nog kalla dig åtminstone semi-proffs vad gäller väskor. Jag kan inte så mycket om väskor men Du verkar ju ha väskor av god kvalitet som också är fina. Trasiga blixtlås är väl det som gör att väskor behöver kasseras i förtid,lädret är ju nästintill outslitligt.
  Du är ju jättevacker som brud! Undrar just vad det är som gör att man tycker långa ögonfransar på kvinnor är så vackert,för det är det verkligen.
  Jag ser fram emot ditt nästa mode-inlägg!
  fd

  1. Min man tycker att mina mode-publiceringar går över hans kompetens, jag är glad att du hänger med i alla fall! Män kommer iö lättare undan. Jag har dock förstått att KLOCKOR kan vara ett stort kapitel hos vissa män.

 4. Tack så mycket tjejen. Ja det är mitt första barn så det känns otroligt spännande och samtidigt lite läskigt 😉 Dock längtar jag efter att få tillbaka min vanliga garderob!

  Bra tips du bjuder på och många fina väskor!

 5. Vilket vackert foto på en vacker brud. Och så snyggt lagd make up, alldeles lagom i min smak. Man vill ju helst känna igen sig själv i spegeln….
  Väskor ja! Ett härligt inlägg! Såg att vi hade liknande smak i flera fall. En Mulberry Bayswater finns även hos mig.
  Vad gäller Kipling känner jag inte alls till dem, men skall leta. NK har nog. Här i stan har nu Michael Kors blivit väldigt populär.
  Jag har samlat på väskor och har en hel del och visst är det några favoriter som jag använder mer ofta. Tyvärr blir ju en del stora "märkesväskor" tunga. Jag har några Mulberry, men de använder jag inte så ofta eftersom de är så tunga. Marc Jacobs får oftare gå med ut och även ett par från Miu Miu. Lättare väskor, som man kan vika ihop från Long Champ är praktiska och sommartid har jag en given favorit en i skinn och tyg från Yves St Laurent . Men de flesta väskorna är nu mest skådebröd och väntar på att användas. Men de kan få vänta där i sina påsar.
  Väldigt roligt att höra hur du tänker kring väskor och deras användning.

 6. Så blev min första tanke också, som Rantamors, att du har en jädrans massa väskor. Sedan tänkte jag till och insåg att det nog finns en hel del här också även om jag har delat med mig kors och tvärs och viceversa. Nu för tiden använder jag så gott som alltid ryggsäck , svampkorg och matkasse. På vinden ligger en trave väskor..så det kan gå.
  En mycket vacker brud var du och är säkert ännu!:) Lyckans häst som fick se dig så där. Tur att du är nöjd med gubben också 😉

 7. Oj men nu hamnade jag bra till här … fick mig en "väskvandring"! Novis på området, så tack för den. Den första väskan gillade jag! Väska på livstid 🙂
  Hästen får dig att skratta, och dessutom nöjd men mannen! Så härligt! Nu ska jag över i sminket… 🙂

 8. Vad snygg du är på fotografiet, du ser härligt lycklig ut.

  Vad gäller väskorna så gillar jag den blommiga 🙂
  Min väska brukar gömma mitt läppstift så att jag får leta igenom den flera gånger;)

  Ha det fint!

 9. Hahaha,nä detaljerna i mode ligger kanske ofta utanför mäns kompetens och också min kompetens men att rätt värdera ett färdigt resultat och en vacker kvinna,det kan vi män!
  Fd

 10. Vilken fin bild! Du var verkligen vacker på din bröllopsdag! 🙂

  När det gäller väskor är jag dock mer en ryggsäckstjej, köper gärna små svarta ryggsäckar på stans torg för en billig penning. 🙂

 11. Den sista bilden var hur fin som helst 🙂
  Jag har inte en enda väska för det känns inte naturligt för mig att bära runt på en. Eller snarare såhär: jag har inte hittat någon än som passar mig. Det resulterar i att jag har pengar och kort och allt löst i alla jackfickor och det är så tråkigt. Tycker att den på första bilden är riktigt snygg men tyvärr lite utanför min prisklass 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *