I tidningen Hungrig läste jag en artikel om matprofilen Anna Bergenström och blev sugen på att prova hennes mozzarella-auberginegratäng.
Skiva 2 auberginer till ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dessa i ett durkslag. Strö på salt som drar ur vätska. Låt ligga 20 min. Torka dem sedan och lägg på en ugnsplåt, ha i mitten av ugnen 190 grader i 20 min.
Gör under tiden tomatsås.
Skala och hacka en gul lök och 3 vitlöksklyftor. Stek dem mjuka. Häll i en burk krossade tomater. Smaka av med 1 tsk salt, 1 tsk oregano, 1 tsk socker och svarpeppar. Låt puttra ihop.
Lägg tomatsåsen i botten på en smord ugnsform. Varva över aubergineskivor och 2-3 kulor skivad mozzarella. Klicka därefter över en halv burk pesto (eller gör själv, desto bättre). Avsluta med att strö över parmesanost.
Grädda i 200 grader i 20 min.
Serveras t ex med stekt lax i teriyakisås och sallad.
Så otroligt gott det där ser ut och lät nåt att prova!
Ha det fint KRAM Primrose ,-)
Jo det var ju bara att trycka på häst, jaha var det den nya som börjat bocka!
Kanske ska du unna dig lite vila och sen se vad som händer.
Inte lätt att veta nu kanske.
Låter som du har massor runt omkring dig, och viktigt att hinna koppla av, det går ju att ändra sig och du känner att du vill senare, det du väljer nu behöver ju inte vara för alltid, ta hand om dig!
STOR KRAM Primrose ,-)
Det låter verkligen gott och som en rätt helt i min smak! Tack för tipset 😀
Jamen det där måste jag bara pröva på, låter ju så gott och mycket fisk har jag i frysen.
Tack för receptet.
Tjingelingen från Rantamor.
Åh vad gott! 🙂
Jag har gjort det receptet tidigare en gång då
jag fick mängder av auberginer av tyska vänner.
Mycket gott! 🙂
Men åh, det här måste jag verkligen testa. Låter supergott!
Tack för god mat! 🙂
Tack för detta! Verlar lockande och såg gott ut.
Middagen i kväll är i hamn!