Mozzarellagratäng

Hem » Mozzarellagratäng
I tidningen Hungrig läste jag en artikel om matprofilen Anna Bergenström och blev sugen på att prova hennes mozzarella-auberginegratäng.
Skiva 2 auberginer till ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dessa i ett durkslag. Strö på salt som drar ur vätska. Låt ligga 20 min. Torka dem sedan och lägg på en ugnsplåt, ha i mitten av ugnen 190 grader i 20 min.
Gör under tiden tomatsås.
Skala och hacka en gul lök och 3 vitlöksklyftor. Stek dem mjuka. Häll i en burk krossade tomater. Smaka av med 1 tsk salt, 1 tsk oregano, 1 tsk socker och svarpeppar. Låt puttra ihop.
Lägg tomatsåsen i botten på en smord ugnsform. Varva över aubergineskivor och 2-3 kulor skivad mozzarella. Klicka därefter över en halv burk pesto (eller gör själv, desto bättre). Avsluta med att strö över parmesanost.
Grädda i 200 grader i 20 min.
 
 
Serveras t ex med stekt lax i teriyakisås och sallad.
 
 

9 reaktioner på ”Mozzarellagratäng”

  1. Jo det var ju bara att trycka på häst, jaha var det den nya som börjat bocka!
    Kanske ska du unna dig lite vila och sen se vad som händer.
    Inte lätt att veta nu kanske.
    Låter som du har massor runt omkring dig, och viktigt att hinna koppla av, det går ju att ändra sig och du känner att du vill senare, det du väljer nu behöver ju inte vara för alltid, ta hand om dig!
    STOR KRAM Primrose ,-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *