Mozzarellagratäng

I tidningen Hungrig läste jag en artikel om matprofilen Anna Bergenström och blev sugen på att prova hennes mozzarella-auberginegratäng.
Skiva 2 auberginer till ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dessa i ett durkslag. Strö på salt som drar ur vätska. Låt ligga 20 min. Torka dem sedan och lägg på en ugnsplåt, ha i mitten av ugnen 190 grader i 20 min.
Gör under tiden tomatsås.
Skala och hacka en gul lök och 3 vitlöksklyftor. Stek dem mjuka. Häll i en burk krossade tomater. Smaka av med 1 tsk salt, 1 tsk oregano, 1 tsk socker och svarpeppar. Låt puttra ihop.
Lägg tomatsåsen i botten på en smord ugnsform. Varva över aubergineskivor och 2-3 kulor skivad mozzarella. Klicka därefter över en halv burk pesto (eller gör själv, desto bättre). Avsluta med att strö över parmesanost.
Grädda i 200 grader i 20 min.
 
 
Serveras t ex med stekt lax i teriyakisås och sallad.
 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

9 reaktioner till “Mozzarellagratäng”

  1. Jo det var ju bara att trycka på häst, jaha var det den nya som börjat bocka!
    Kanske ska du unna dig lite vila och sen se vad som händer.
    Inte lätt att veta nu kanske.
    Låter som du har massor runt omkring dig, och viktigt att hinna koppla av, det går ju att ändra sig och du känner att du vill senare, det du väljer nu behöver ju inte vara för alltid, ta hand om dig!
    STOR KRAM Primrose ,-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *