Julens delikatesser

Hem » Julens delikatesser
Inspiration till efterrättsbordet såhär i juletid kommer här!
 
Radiokaka (recept i ett inlägg från dec-15).
 
 
Lakritspipor såklart (ej hemmagjorda…)
 
 
Julkola
1 dl brun farin
2 dl strösocker
75 g smör
3 dl grädde
1-1,5 msk vaniljsocker
Koka allt länge och väl i en kastrull under omrörning. Kokar du mindre länge blir det segt, men jag kokar minst 30 min så att det blir liksom vitt på kanterna av kastrullen. Då blir kolan torrare och ännu mera i min smak. Häll i smord form, låt stelna. Skär i bitar.
 
 
After Eight-tryfflar
Världens godaste!
Koka upp 1 dl vispgrädde.
Blanda med 10 st After Eight-plattor som du brytit till mindre bitar, 200 g mörk choklad som du brytit samt 2 tsk smör så det blir en jämn massa. Sätt i kylen för att stelna. Gör små bollar som du rullar i florsocker, eller kakaopulver om du vill.
 
 
Rocky Roads (recept i ett inlägg från dec-15.)
 
 
Kolasnitt
Rör ihop 200 g rumsvarmt smör, 2 dl socker och 1 dl ljus sirap.
Tillsätt 2 msk vaniljsocker, 2 tks bakpulver och ca 5 dl vetemjöl. Arbeta ihop.
Rulla till ”ormar”, 3 st, och platta till med handen på en ugnsplåt.
Grädda i 200 grader i 10-12 min.
Skär upp till lite sneda snittar.
 
 
Julgodis (dessa Budapest är från Finland, rekommenderas.)
 
 

11 reaktioner på ”Julens delikatesser”

  1. Det var mycket fint julgodis.
    Min yngsta dotter hade gjort eget också, dock åt jag "bara" två olika bitar, jag som aldrig äter godis. Men undantag får göras ibland.
    Söndagskram ♥

  2. Så mycket gott! Radiokakan fanns alltid hemma hos mig när jag växte upp och den dekorerades alltid med geléhallon. Men sedan mamma dog 2002 har dte inte blivit någon. Men varför inte? Ska nog snart göra en.
    Skall titta efter dessa finska Budapestgodisar nästa gång på båten.
    Och kolasnitten ska få bli till idag…
    Tack för goda recept! Bara att sätta fart…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *