Mera ekologiskt!

När jag nu har kommit igång är det väl lika bra att jag fortsätter. Det ekologiska gäller ju också i kosmetik och hudvård. Jag som läkare tror begränsat mycket på olika krämernas mirakeleffekt, och många naturliga produkter såsom tea tree oil är utomordentligt starka allergener, och således allt annat än hälsosamma för alla.
Men, med skarpt sinne, ständigt ifrågasättande, samt att man uppdaterar sig och inte tror blint på allt som vi serveras, tror jag faktiskt att ekologiskt är rätta tankesättet även inom annat än matindustrin.
Till sist hamnar ju även våra skönhetsprodukter ute i naturen.
Min frisör har mestadels ekologiska produkter, och en av dem heter Rostedt. De tillverkas i Thailand, och har blivit mera och mera populära, och jag antar att det beror på att de är helt enkelt bra.
Jag har ett mycket fjunigt, tunnt och smålockigt hår, där det enda sättet att uppnå någon känsla av volym är hårförlängning.
Jag har dock till sist hittat en produkt som gör att mitt hår känns tjockare, och det är den lila creator leave-in perfectorn av Rostedt som syns på bilden här. Den orange är hårbalsam, som jag också trivs med. Jämfört med hårvårdsprodukter som man köper i mataffären är dessa förstås dyra, men å andra sidan håller de väldigt länge också.
 
 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

2 reaktioner till “Mera ekologiskt!”

  1. Måste bra fråga om du spanat in balsammetoden och lockig.se? Apropå både "lockar" och "gifter"… Har själv kört balsammetoden i flera år nu och även mina barn gör det numera. Fast jag kan inte påstå att jag har full koll på alla ämnen osv, verkligen INTE, men ett steg i taget på många fronter…

    1. Nej, det hade jag inte gjort. Tack för tipset! Är det någon speciell balsam du har funnit vara bra? Dessa ekologiska Rostedt som jag skriver om innehåller inte sulfiter el dyl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *