Världens godaste räksoppa

Vad beror det på att godaste mat är ofta den enklaste?
 
 
1 liten gul lök
4-6 morötter
4 msk vetemjöl
1 1/2 l vatten
3 fiskbuljongtärningar
1 ask (400 g) räkost
2 dl creme fraiche
en halv förpackning djupfryst dill
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 burk grädde
räkor med skal
Skala och hacka löken, skala och grovdriv morötterna. Bryn dem lätt i smör. Pudra över mjölet och tillsätt sedan vatten och buljongtärningar. Koka i 10 min och tillsätt sedan räkost och creme fraiche. Rör om tills de smält. Tillsätt salt, cayennepeppar och dill. Tillsätt sist 1 paket grädde och låt allt koka ihop.
Servera med skalade räkor, en klick creme fraiche och vitt bröd.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

2 reaktioner till “Världens godaste räksoppa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *