Saftig hälsolimpa

Min man ogillar skarpt fruktbröd och lingonsylt, men än en gång fick han ändra på sig. Den här limpan är alldeles makalöst god, och troligen även väldigt hälsosam.
 
2 dl grovt rågmjöl
5 dl vetemjöl
1,5 dl havrekli
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl grovhackade nötter (t ex valnötter. Absolut INTE salta jordnötter- de tar över och förstör smaken).
1 dl hackad torkad blandfrukt
5 dl mild yoghurt/fil
1 dl lingonsylt
 
Blanda först ihop pulveringredienserna. Tillägg ”blöta” ingredienser sedan. Degen blir ganska ”stabbig” så du kan behöva arbeta ihop den för hand.
Tryck degen i en smord avlång 1,5 litersform (brödform).
Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader, i en timme.
 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *