Fyllda paprikor eller någonting åt det hållet

Maten blir dyrare och det positiva är att man inspireras att kika in i skafferiet och ta reda på det man har. Varför kasta bort god mat?
Allt börjar med inspiration, och sedan blir det som det blir. I detta fall blev det inte klassika fyllda paprikor men någonting åt det hållet. Smaken är i alla fall densamma.
 
 
Koka 4 portioner t ex korngryn (eller linser/quinoa/havreris el dyl.)
Stek 500 g köttfärs. Salta och peppra, och smaka av med tomatpure. Och varför inte med mald paprika.
Lägg halverade paprikor på botten av smord ugnsform. Häll gryn-och köttfärsblandningen i och ovanpå dem. Strö över oliver. Smula över fetaost. Krydda gärna med oregano eller mynta. Jag kastade även med några tomater som behövde ätas upp.
Strö över riven ost.
Grädda i 225 grader i 15 minuter.
 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *