Mina goda vaniljbullar

Nu i coronatider har det ofta varit slut på jäst i affärerna, i synnerhet på den för söta degar. Så när jag väl fick tag på en liten kub, blev jag så glad att jag med ens gjorde vaniljbullar. Väldigt lättgjorda!
 
 
Värm 2 dl mjölk så den blir ljummen. Blanda med 50 g jäst för söta degar. Tillsätt 2 msk socker och 7 dl vetemjöl. Sist tillsätt 150 g smält margarin.
Låt jäsa en stund.
Tillverka vanilkräm i kastrullen, värm och smält 80 g margarin/smör, 12 msk socker och 2 tsk vaniljsocker.
Kavla ut degen till en rät tunn kaka och skär den i fyrkanter ca 6×6 cm.
Lägg dem i bullformar. Lägg en klick vaniljsmet på varje. Vik hörnen mot mitten.
Ugn 250 grader, grädda 8-10 minuter.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *