Tiden går så fort numera, och högtiderna avlöser varandra. Alltid tycks det finnas kvar en burk med rester av sill någonstans i bakersta hörnan av kylskåpet. Hur många gånger har jag svurit att aldrig mera köpa sill- tills det återigen är dags för en ny högtid…
Sill passar ju så bra till de små inhemska färskpotatisen som rentav smälter i munnen! Men färskpotatisen passar med allt, och ska förstås inte glömmas bort under denna härliga säsong.
Men jag har fått tag på ett recept som gör att man kan få i sig den årliga sillen i lagom mängd, utan sillrester i kylen. Ingredienserna är 100% inhemska, utan några konstigheter.
MIDSOMMARTÅRTA MED SILL

1 paket Polarkaka (6 halvmånar, vik ut, blir 3 helmånar)
2 burkar matjessill (eller ansjovis) i små bitar
2 burkar creme fraiche
En bit purjolök, finstrimlad
1 msk majonnäs
1 kruka dill
4 hårdkokta, hackade ägg
Blanda ihop till en röra och sprid mellan och på Polarkakorna.
Dekoration:
3 hårdkokta ägg
Körsbärstomater
Gurka
Rom, röd och svart.
Efterrätt- en jordgubbstårta

Jag brukar fukta tårtan med lite saft. Använder banan och vaniljkräm mellan lagren, men det är förstås bara fantasin som sätter gränserna. Men i vissa saker är det bra att vara traditionell och inte utmana koncept som står sig generation efter generation. Det kanske inte kan bli bättre- varför krångla till det?
Jag älskar ”vanlig” matjestårta, men den här låter ju ännu godare…
Jag älskar ”vanlig” matjestårta, men den här låter ju ännu godare…
Ojojoj,vilka läckerheter! Man skulle ju bott granne med dig;)
Önskar en fin fortsättning på sommaren