Kanelbullar i kakform

Jag vet inte om det är riktigt rätt årstid för kanelbullar. Enligt min man är det alltid rätt årstid för dessa kakor så tur att de är snabba och lätta att göra!
 
 
Ugn ca 190 grader.
Ta fram 150 g smör så den blir rumsvarm.
Blanda ihop
1,5 dl socker
3 3/4 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
2 msk sirap
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk kardemumma
Nyp ihop allt med smöret.
Gör tre ”ormar”, placera på samma plåt på bakplåtspapper. Platta till dem med handen. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen ca 11 minuter. Skär upp i snittar nästan omedelbart. Låt svalna lite!
 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

En kommentar till “Kanelbullar i kakform”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *