Jag vet inte om det är riktigt rätt årstid för kanelbullar. Enligt min man är det alltid rätt årstid för dessa kakor så tur att de är snabba och lätta att göra!
Ugn ca 190 grader.
Ta fram 150 g smör så den blir rumsvarm.
Blanda ihop
1,5 dl socker
3 3/4 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
2 msk sirap
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk kardemumma
Nyp ihop allt med smöret.
Gör tre ”ormar”, placera på samma plåt på bakplåtspapper. Platta till dem med handen. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen ca 11 minuter. Skär upp i snittar nästan omedelbart. Låt svalna lite!
Nybakade kanelbullar är så gott. Baka är något jag gör alldeles för sällan…men det ser gott ut 🙂
Ha det fint!