Chilikryddad laxsida med nudlar i kokossås

Våra grannar bjöd på denna goda lax, som jag redan har gjort flera gånger.
 
 
Skaffa en laxsida på minst 1 kilo. Lägg den på en ugnsplåt på bakplåtspapper och salta rikligt.
 
Finhacka 4 vitlöksklyftor, blanda med 4 tsk sambal oelek, 2 msk socker och saft och rivet skal av 1 lime. Rör ihop och stryk över laxen.
 
Ugnsstek laxen i mitten av ugnen, 150 grader, i 30 minuter.
 
Koka 2 paket risnudlar. Häll bort vattnet.
 
Sås: Koka ihop 2 burkar kokosmjölk, 2 kycklingbuljongtärningar, 2 finhackade vitlöksklyftor, 2 tsk sambal oelek, 2 msk socker, 2 msk olja och 2 lime (saft och rivet skal).
 
Häll nudlarna i kokossåsen.
 
Servera med sallad! Jättegott året runt.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *