Cattis saftiga kladdkaka

Hemligheten med den här kakan kan vara att formen kläs med kokosflingor! Den blir så härligt saftig.
 
 
Blanda ihop 
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker (ja, det är mycket)
4 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver
En nypa salt
 
Blanda med 100 g smält margarin och 2 ägg, ett i taget.
 
Smörj en form och ströa den med kokosflingor. Grädda på nedersta falsen i ugnen, 175 grader i 20 minuter.
Servera med vispad grädde.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

En kommentar till “Cattis saftiga kladdkaka”

  1. Tack! Ska givetvis testa. Har i kväll ordnat med kalljästa/övernatt jästa bullar som ska gräddas till frukost. Och blir de bra så blir det denna kladdkaka i morgon. Blir inte bullarna bra så får jag vänta någon dag och samla ihop mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *