En mycket god och lättlagad rätt!

6-8 portioner
Ca 800 gram laxfilé. Ta loss från skinnet och skär i ca 2×2 cm stora bitar. (Lax med skinn är ju saftigast, men du kan även använda vanliga portionsbitar av lax. Det blir saftigt ändå.)
Marinad:
1 dl soja
1 dl sweet chili-sås
½ dl farinsocker
1 dl rapsolja
1 lime, rivet skal och saft
2 pressade vitlöksklyftor
2 cm riven färsk ingefära
2 tsk rostad sesamolja
Blanda ihop marinaden och marinera laxbitarna i minst 4 timmar, helst över natten i kylskåpet. Häll bort överflödig marinad och stek i en ugnsform i mitten av ugnen i 200 grader i 10 (-15) minuter.
Chimichurri
1 kruka persilja
1 kruka koriander
½ röd chili, hackad
2 pressade vitlöksklyftor
2 cm riven färsk ingefära
1 lime, rivet skal och saft
2 dl rapsolja
1 msk socker
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar från kvarn
Mixa ihop chimichurrin med en stavmixer eller i matberedaren. Lämna kvar lite konsistens. Häll över den gräddade laxen.
Servera med valfria nudlar, bröd och sallad. I salladen kan man ha t ex groddar, avocado och mango/melon för den asiatiska touchen. Enjoy!