På resande fot igen, Tjeckien

Så var det dags igen. Resorna har blivit färre efter att vi har köpt stugan, men än gör vi några utstickare. Snart är man väl för gammal för det.
Tjeckien föll sig naturligt som resmål då vi har vänner där.
Jag hade gärna rest med tåg pga klimatet, men från Norra Sverige är det inte praktiskt möjligt. Då hade jag behövt ta ledigt åtminstone 2 veckor.
Det finns någonting underbart i resandet. Man kommer loss från sina eventuella bekymmer- och sen är det så trevligt att komma hem igen. Sällan är jag så lätt i hjärtat som på resande fot.
Jag tror att Gud hade menat att människan skulle bo lite mera söderut än i Umeå. Föga kunde han ana att några envisa sega individer skulle irra sig hit upp. Såhär ska det se ut, som i Cesky Krumlov. Miljön, ljuset och klimatet är helt enkelt så ”rätt”!
 
 
Jag hade dock glömt hur jobbigt det är att resa- jag menar då ffa flyg, även dessa kortare sträckor inom Europa. Jag blir smått åksjuk med huvudvärk och allmänt svullen varje gång. Men å andra sidan har jag sovit som en stock, även i främmande sängar.
Min klaustrofobi i trånga toaletter med egendomliga lås blommar alltid upp på resorna. Jag vet inte hur många panikångestattacker jag har fått under dessa 5 dagar!
 
 
Om man vaktar sin vikt är resandet ingen hit. I Prag började resan med en halv anka för lilla jag. Gubben hade sin egen Farmers Plate att jobba med, så han kunde inte hjälpa mig äta upp.
 
 
 
Löksoppa är dock helt enkelt ett måste!
 
 
…och lite delikatesser följde med oss hem också!
 
 
Greger fullföljde sin pilgrimsfärd till Budweisers bryggeri. En sak han väntat på så länge.
 
 
I Ceske Budejovice klättrade vi också upp i det Svarta Tornet.
 
 
Jag har alltid varit en kulturfreak. Efter min storrensning av huset 2017 har jag varit mindre shoppinginriktad än förut. På slottet i Cesky Krumlov hittade vi skelettkvinnan och klättrade upp i slottets torn.
 
 
 
Från tornet kunde man se björnarna som lever i vallgraven.
 
 
På resorna myllrar det av folk. Visst är det kul att titta på alla människor. En del är själviska och ouppfostrade, några är ”gentlemän” och ”ladies” (till det inre). En del bryr sig inte om sitt yttre, medan andra överkompenserar med den biten. Man önskar att människor lade ner lika mycket ansträngning och resurser på att vara fina inuti som på utsidan. Då skulle nog världen vara ett lite bättre ställe.
 
 
Vill tacka våra vänner som vi reste med och så även våra värdar i Tjeckien. Vi återkommer, det är säkert!

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

2 reaktioner till “På resande fot igen, Tjeckien”

  1. Vilken ljuvlig reserapport! Du känner delvis som min man – hans sydtyska gener kallar på livet i mellan-Europa. Han hade nog gärna bott i Bayern eller Ungern. Stockkonservativt, ljusa, varma kvällar under större del av våren, sommaren och hösten, vacker arkitektur… Nu bor du mycket längre norrut än vad vi gör, men det är "tillräckligt illa". 😀 Tur att vi annars har det så fantastiskt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *