Brytbröd

Igår gjorde jag någonting sjukt gott.
 
 
Köp ett vanligt ljust butiksgräddat bröd från affären. Skär brödet i skivor, men inte genom botten så den fortfarande håller ihop, åt båda hållen så det bildas ett nätmönster.
 
Fyll alla springorna med en röra av ca 100 g finhackad skinka, 200 g riven ost t ex cheddar, hackad persilja och gräslök.
 
Ringla över och pensla med 50 g smält smör där du pressat i 3 vitlöksklyftor.
 
Ugn 200 grader, 15 min inlindad i metallfolie. Sist ta bort folien och grädda 5 min till.
 
Äts till öl och fotboll, det går bra att alltid ta sig ”en liten bit till”.
 
Ps. Lite finsk Auraost (blåmögel) mellan brödet hade nog också suttit fint!

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

3 reaktioner till “Brytbröd”

  1. Tur att jag inte mår bra av vetemjöl, för den där hade jag inte kunnat hantera! Jag hade nog ätit upp hela själv… Ser supergott ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *