Idag ska ni få receptet på min allra ljuvligaste äppelkaka. Saffran och mandelmassa gör den så speciellt god!

Kaka
En halv påse saffran
75 g smör
2 ägg (stora)
1,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g riven mandelmassa
Fyllning
3 äpplen
0,5 dl socker
0,5 tsk kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form.
2. Blanda saffranet med 1 tsk socker.
3. Smält smöret.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Blanda ihop mjöl, bakpulver och mandelmassa. Rör ner blandningen i äggsmeten och häll sedan i även saffran och smöret. Häll smeten i formen.
6. Skala och klyfta äpplena tunt. Blanda dem med socker och kanel i en bunke.
7. Tryck ner äppelklyftorna tätt på kakan.
8. Grädda på nedersta falsen i ca 45 min. Prova med en sticka att kakan är torr.
Servera med vaniljsås!

Vad gott det ser ut!
Åh, så gott!!!!
Låter himla gott med mandelmassa och saffran i äppelkaka! Tack för tipset 🙂
Och ha en fin helg!
Saffran i äppelkaka har hag aldrig sett i recept tidigare. Det låter gott. Kram
Toppen! Ska baka om en liten stund, så väldigt bra inspiration. Saffran och mandelmassa, gott!
Ha en trevlig söndag!
Så gott det låter! Även bilderna lockar!
Skall i morgon ge mig ut och leta mandelmassa. Saffran vet jag att det finns och hoppa spå att Lidl här i Torrevieja har mandelmassa.
I västa fall får jag vänta tills jag kommer hem med denna läckerbit.
ser fantastiskt god ut !
En kaka helt i min smak! Tack för receptet 😀 Den ska testas!
Saffran låter intressant, det har jag aldrig haft i en äppelkaka. Fina bilder också.