Våren 2016

Jag älskar våren. Lika mycket som jag avskyr mörker så älskar jag ljus. När ljuset och grönskan kommer brukar jag bli närmast euforisk. Tyvärr så har min hästs fång förstört de två senaste vårarna för mig. I år har jag ju inte detta problem.😢
Men var vårkänslorna endast en hästägares simpel glädje över att allt återigen blev så mycket enklare? Inte vet jag, eftersom våreuforin har lyst med sin frånvaro i år. Jag har mestadels bara varit vansinnigt trött, och ändå sovit halvdåligt. Hela kroppen värker, och inte minst knäna- ändå tränar jag och har inte gått upp i vikt.
Hela livet verkar vara en enda plågsam administrering av olika saker. Boka det här och betala det där. Maila hit och dit om dittan och dattan (nej, nu menar jag alltså inte privata mail utan de administrativa.) Värst av allt är Blogg.se. Nu kan de helt plötsligt inte längre erbjuda en domän! Och min tid för förnyelse av bloggkontraktet går ut nästa vecka, så om jag försvinner från bloggosfären vet ni att det inte är frivilligt.
Tidigare har jag skrivit om mina våndor om hur ond plats världen har blivit, och jag skulle ljuga om jag sade att det inte påverkade mig nu också, varje dag. Vart är mänskligheten på väg? Kan vi inte sluta utplåna oss själva med gränslös ondska? Är det inte nog med alla naturkatastrofer, behövs det terrordåd också? Eller ska man bara sluta se på nyheterna och hålla tummarna? Kanske ÄR världen bättre här hemma hos mig.
Katterna är mestadels ute, de kommer bara in för att äta och sova. Idag var Salomo borta okristligt länge, faktiskt hela dagen, och innan han dök upp igen var jag närmast gråtfärdig. Han tittade på mig lite undrande, är det mig du ropar på?
 
 
Nu tar jag en Ipren för knäna och ryggen och lägger mig för idag. Ifall jag får ha kvar min blogg kommer jag skriva lite om mode till veckan. Kram till alla mina läsare.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

15 reaktioner till “Våren 2016”

 1. Men så märkligt att de inte kan erbjuda en domän när du har en blogg redan. Låter väldigt konstigt så jag hoppas att det ordnar sig.

 2. Vad mycket jag inte vet. Att det finns bloggkontrakt. Men vad menas med "min hästs fång"?
  Jag gillar också våren och ogillar all ondska på olika plan. För att personligen överleva det sistnämnda stänger jag "fegt" av allt som vi matas av. Det gäller att göra sina små insatser där det går. Trist med dina knän och rygg. Viktiga "pelare". Hoppas du kommer tillrätta med det.
  Vårkramar, idag mer sommarkramar från söder.

 3. Vi är nog många som funderar på vart världen är på väg. Hur kan människor bli så onda som en del är? De föds inte som onda. Det har hänt så mycket negativt under de senaste 5-10 åren. Även miljöförstöringen är ett hot, tycker jag. Hur lever vi? Vill vi att flera generationer efter oss ska få uppleva ett gott liv på den här planeten?

  Samtidigt så kan jag njuta av nuet, naturens skiftningar, dofter osv.

  Apropå din smärta så låter det väldigt jobbigt, fungerar inte kroppen så är det inte så lätt att koncentrera sig på en del annat.

  Om du inte kan fortsätta blogga här, så finns det förstås andra bloggportaler… Jag kommer att sakna dig om du slutar att blogga! Jag hoppas att vi får ta del av fler tankar från dig. Kram!

 4. En liten sexåring upplyste mig igår att "du skall möta rädslan,inte fly från den".Det var det klokaste jag hört på länge men så är han också en liten invandrad kille och inte en söndertrasad och feminiserat svenskt barn.Frågan uppstod när vi skulle gå och titta på tjurarna och jag frågade honom ifall han var rädd.
  Möt din rädsla Tigern!
  Inte försvinner du väl?

 5. Inte visste jag det kunde vara ett sånt stup att få ha kvar sin domän. Verkar som det löser sig ändå. Skönt! Hoppas verkligen det så jag kan fortsätta läsa din blogg. Kram

 6. Världen är ond på många sätt men jag tror vi är många som fösöker göra den lite bättre. Och det tar tid…
  Trist med din smärta och trötthet och jag hoppas den går över snart så att orken att glädjas över den ljusa återkommer. Men visst är det mycket administrativt som tar energi.
  Hoppas nu det ordnar sig med blogg.se för vi vill inte alls mista dig.
  Men kanske kan wordpress vara en idé. Hoppas du hittar en lösning.
  Stor kram och många tankar till dig.

 7. Nu får det bli en farmorkram!
  Det ska till att navigera gott i allt det onda – men det går! Ta en sträcka i taget …
  Att vara trött och ha ont är en utmaning i sig – var rädd om dig!
  Sluta inte med blogg, det finns andra operatörer och om du inte får din domän med så skapa dig en ny om du vill blogga. Jag läser!

 8. Vad konstigt det där med domänen. Vet inte hur det funkar, men nog borde de vilja ha så många bloggar osm möjligt!?!? Hoppas du kan lösa det, vi vill ha dej kvar!
  Ha det bra och lycka till!

 9. Knepigt med bloggdomänen. Har jag aldrig stött på. Å andra sidan krånglar Blogger för mig.
  Men det är världsligt.
  Viktigt med mående och att vi får ha kvar en bra miljö och att inte det onda får greppet.
  Tack för alla tankar du skänker. Ha det gott. Kram!

 10. Hoppas att det ordnar sig med bloggen! Hör av dig via en kommentar i min blogg om det skulle vara att du måste ändra adress, så jag vet var jag kan hitta dig.
  Våren, ljuset, allt fint och samtidigt alla plikter som ska hinnas med – ja vem blir inte utmattad den här tiden på året? Själv befinner jag mig mitt uppe i en bergochdalbana med upp och nedgångar.

  Hoppas att det blir bättre!
  Ha en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *