Efterrätter

Jag vill påminna om ett gott efterrätt, gino, som bjöds på hos goda vänner häromhelgen. Ville, 8 år, gjorde den här helt själv med lite övervakning.
På bilden ogräddad.
 
 
Skala och skiva 4 bananer, 4 kiwi och skölj och hacka en liten låda jordgubbar. Lägg allt i en ugnsform. Gör en blandning av hackad vit choklad, 1 dl råsocker och kokosflingor (det senaste har vi bara på ena sidan pga att alla inte gillar kokos.) Strö över.
Grädda 1-2 minuter med halvt öppen ugnslucka.
Servera med vaniljglass, chokladsås och marängdroppar.
Du kan förstås byta ut frukt mot andra motsvarigheter, jag tror att det mesta funkar här!
 
Moster Hannas kakor (ett finskt recept)
 
 
Blanda ihop 3 dl socker, 1,5 dl grädde, 2 tsk bakpulver, 200 gram smält smör, 5 dl vetemjöl och 1,5 dl potatismjöl.
Gör små bollar, det blir 2 plåtar.
Grädda i ca 190 grader lite drygt 10 minuter, tills de får lite färg.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

7 reaktioner till “Efterrätter”

  1. Tack för påminnelsen om "gino". Under många år var den en stående dessert hos oss och sedan har jag glömt bort den.
    Bra gjort av Ville att ordna den.
    Kakorna måste förstås provas! Smakar säkert bra till "ginon".

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *