Modeinspiration

Sommaren kommer och det är dags att ta i bruk den andra halvan av garderoben igen.
Det är en smärre chock varje gång att gå igenom sin garderob. Trots att jag rensar regelbundet så har jag hur mycket kläder som helst! Under senaste åren har jag gått från spets och rysch-pysch mera åt det minimalistiska hållet, som kanske passar min ålder, eller om modet i det stora hela är på väg åt det hållet. Jag har gjort några nyinvesteringar, men i sin helhet är garderoben ganska komplett- det handlar bara om att hitta det man har.
Jag har följt några modetidningar och försöker nu göra en resume.
 
Av mina senaste klädesinköp ska Diane Von Furstenberg-wrap-klänningen och skjortklänningen från New York nämnas. Båda är moderiktiga och snälla mot alla figurer. Skjortklänningen kan även ha långa ärmar.
 
 
Numera är det inget problem att klä sig ”fel”- kombinera en fin festklänning med sneakers för att ”klä ner”, alternativt ha ballerinas till joggingoutfit för att ”klä upp”. Fin effekt tycker jag.
 
 
På skofronten vill jag rekommendera stadiga träskor från t ex Swedish Hasbeens. Färgen ”nude” passar till nästan alla outfits, dessa är sköna när man väl gått in dem, och de hålls stadigt på plats av remmarna.  (Jag gillar inte när skorna lossnar!)

 
 
Några rådande trender är paljetter och glitter, och blommor förstås. Dessa har jag i garderoben sedan länge.
 
 
Vita skjortor passar alltid, men i synnerhet på sommaren. Afrika och djurmotiv är inne.
 
 
Ett signaturplagg av hög kvalitet är aldrig fel.
 
 
Det som jag personligen gillar av säsongens trender är rosetter och knytsnören. Så snyggt.
 
 
Koftor, kavajer och kaftaner hör sommaren till.
 
 
Jeans är alltid rätt, men tydligen extra rätt just nu. Tyvärr kan jag inte tänka mig en jeansjacka ens. Jeanskjol är dock snyggt.
 
 
Snörningar av alla dess slag ska man ha, ingen storfavorit kanske men rolig variation.
 
 
Ribbade stickade klänningar passar kallare sommardagarna.
 
 
Det marina och sjömansinspirerat verkar alltid vara rätt. Inte att tala om en topp med små zebror på för en tiger.
 
 
90-talets ”slip”-klänningar är inne.
 
 
Här är slipklänningar i form av underklänning och nattlinne, som jag dock inte skulle klä på mig ute på stan. Det finns dock de som gör det.
 
 
För en som trivs som bäst i nattkläder halva dagen, och där huset ofta är fullt med folk, är det bekvämaste alternativet kanske ändå en ”pyjamas”. Skön även sommartid. Från USA, VS.
 
 
En väska med en kedja är snygg, Chanel har jag inte råd med så jag nöjde mig med en billigare variant från New York. En sk tote, shoppingbag, är praktisk. Den här billiga Don Donna-väskan från Accent (till höger) har jag använt nästan dagligen i ett års tid. Superkvalitet, överraskande nog!
 
 
Och slutligen saker som är inne, men som jag bestämt säger nej till.
– Underkläder utanpå.
– ”Jumpsuit”- skjorta och byxor i ett.
– Kulotter, dvs ”byxkjol” med längre eller kortare men väldigt breda fladdrande ben, usch.
– Bara axlar med rynkad gummiband nedanför axlarna- helt opraktiskt.
– Skinnjacka, det är inte jag.
– Axelvaddar och puffar, nej tack, det har jag aldrig gillat.
– Nät- nej, det går för långt.
– Alla slags militär- och motorcykelinspierade kläder, nej tack.
– Herrkläder på kvinnor- hur många gånger måste jag säga nej. De passar verkligen inte mig. Jag har inte ens en kavaj.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

11 reaktioner till “Modeinspiration”

 1. Kul att få kika in i din garderob litet. Många fina plagg, men en sak blev jag väldigt förälskad i – sandaletterna! Ursnygga… Jag ser du kallar dem för träskor… då tänker jag på trätofflor så jag döper om dem till sandaletter om du inte har något emot det.. 🙂

  Tack för titten!

 2. Vad roligt att se och höra dina tankar om detta med mode just nu. Jag kan se att jag ligger hyfsat "rätt." Dock har jag gärna jeans, hela sådana. D kan finnas nu i sommar både i ljusare blått (Gants) och i vitt.
  Din tigerklänning var urläcker!
  Jag har en hel del klänningar som "hänger" och nu tror jag även att min gamla Diane v F klänning skall få en mer framskjuten placering i garderoben.

  Paljetter är inte "jag" men några blommiga siden klänningar finns. Bra aatt ta fram alltså och även jeanskjolen. I Övrigt får nog mina kjolar säga farväl till mig…
  Nu blev jag inspirerad!

 3. Kul att få kika in i din garderob. Tänk ändå så olika tycke och smak det finns. Väl är väl det för så trist det varit om alla var likdant klädda. Trevlig helg.

 4. Tack för garderobstitten!
  Funderade just hur min modevisning skulle se ut egentligen med tanke på vad som finns. Ett kul tema skulle det vara men det är inte längesen jag plockade ihop en hel drös med kläder och förde bort till Emmaus. Jag har bestämt mig för att köpa lite mera nytt i år än förr. Och då är det bäst att föra bort kläder i god tid, så det verkligen blir av det där nyköpet.
  Sjömansstilen hör till sommaren, så är det bara. Jeanskjol också. Du passar troligen bra i allt du har visat, med ditt mörka hår.

  1. Härligt att du har bestämt dig att köpa lite MERA nytt, det kan faktiskt vara periodvis på sin plats och är trots allt en liten "synd" här i mörkrets värld. Det känns lite dumt att visa hängande kläder, men ännu dummare vore det att själv agera modell så det får bli så här.

 5. Vilket roligt inlägg! Även om jag lever rätt mycket i okunnighet om vad som är inne så uppskattar jag skönhet i alla dess former, inte minst riktigt välsittande kläder i vackra färger och snitt. Jag sa det då jag såg New York-bilderna, men vill säga det igen: din nya omlottklänning är strålande snygg! Vilket toppenköp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *