Det är synd att jag inte fotar lika bra som jag lagar mat för då hade maten kommit bättre till sin rätt☺☺☺
Jag gör aldrig några krångliga recept, enkelt och tidseffektivt ska det vara. Jag får mycket idéer genom sociala medier och tidningar och är inte sen på att prova nya saker som ser lockande ut. Jag lägger ut på bloggen endast det godaste som jag själv vill göra fler än en gånger. Jag är ganska beroende av recept så jag hade knappast haft någon större framgång i Mästerkock eller liknande program, där deltagare gör allt ur eget huvud.
Idag har jag lagat New York-inspirerade varma mackor, Tuna Melt.

Du behöver 8 skivor bröd, smör, 1-2 burkar tonfisk, 2-3 msk majonnäs, 2 avocado, babyspenat och 8 skivor (rökt) ost.
Blanda 1-1,5 burkar tonfisk med 2-3 msk majonnäs. (För 4 mackor.)
Ta valfritt bröd, det funkar bra med ”trekantsmackor”, men vi hade gott färskt bröd som jag använde. Ta 8 brödskivor och smörj dem rikligt på utsidan.
Lägg en fjärdedel av tonfiskröran på en brödbit. Lägg på detta en halv skivad avocado, lagom med färsk babyspenat och 2 skivor ost, helst rökt ost men även annat går. Lägg den andra brödskivan ovanpå, smörsidan överst. Gör på samma sätt med de 3 resterande mackorna. Stek på pannan, på medelvärme, vänd en gång och fortsätt tills du ser att osten har smält. Att ha lock på stekpannan underlättar.
Servera och njut!
Efterrätten byggde jag på en enkel rulltårta.


Vispa poröst 4 ägg och 2 dl socker. Tillsätt 1 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl och 2 tsk bakpulver. Blanda.
Bred ut smeten i en långpanna, på bakplåtspapper. Grädda i 230 grader ca 6-7 min. Stjälp upp på sockrat papper, bred över valfri sylt och rulla ihop.
Skär till skivor och lägg dem bredvid och delvis ovanpå varandra på en större tallrik. Sprid över vispad grädde, färska jordgubbar och maräng (jag är förtjust i små marängdroppar.) Sommargott!
Låter gott 😀
Du, den där tårtan hade jag kunnat döda för, nja kanske inte döda med jag kan tala om att jag dräglar rejält. :D)
Jag lagar all mat från idéer som kommer fram i skallen, lagar aldrig från recept. Kram ♥
Tuna-melt-rätten låter så himlarnas gott och du behöver inte alls skämmas för ditt fotografi. Det är ju hur bra som helst!
Tårtan är säkert jättegod men rent intuitivt så hoppade jag över den, troligen för att jag bara måste hålla mig borta från allt som är sött och gott. Svårt när man bakar bröd till caféet…jag får låta någon annan göra smakproven.
Tårtan låter verkligen härligt somrig och god! Helt i min smak 😀
Smarrigt värre 🙂
Tuna melt låter lockande så det tipset tackar jag för. Tonfisk och avocados är ju så gott. Mat överhuvudtaget har stor betydelse i våra liv.
Du skrev en intressant fråga i mitt senaste inlägg som jag svarat på, länkar här http://blog.christinakarlsson.se/2016/06/konsten-att-uppleva-konst-interagera-och-skapa-en-helt-ny-konstupplevelse/#comments
Så gott! Ska försöka att här få till tårtan till midsommar. Så god!
Och tuna melt blir perfekt, men jag måste ha avokado först. Men det finns ju…
Jättefina bilder! Snart dags för en egen kokbok?
En tårta som passar perfekt till Midsommarkaffet.
Vad gott allt ser ut! Visst kan du fota, jag blir ju frestad.
Mitt Afternoon Tea till förmån för bröstcancer gick bra och vi drog in en del pengar och gott var det också!
Ha en bra dag!
Tur jag inte är speciellt hungrig, det både ser och låter riktigt läckert. Varma mackan, det receptet sparar jag för att testa.
Jag är som du. Jag vill ha ett recept att följa, långt ifrån alltid slaviskt, men själva stommen är ett recept. Kan byta ut enstaka varor…
Önskar dig så en fin fortsättning på midsommarhelgen!