Sista dagen i N.Y!

I morse promenerade vi till Förenta Nationernas huvudkvarter som ligger bara några kvarter från vårt hotell.
 
 
Sedan träffade vi igen Jen och Jon och sen var det dags för Greger att åka tillbaka hem, över Atlanten.
Tack och lov hade jag ungdomarna, annars hade jag deppat ihop totalt. Vi gick till Soho och jag fick professionell guidning av Jennifer så vi hittade alla bra ställen på en gång. Vad gäller shopping är Soho verkligen bäst, allt finns i lagom proportion. Jag fick också ett favoritvaruhus, Bloomingdales! Mindre i storleken och mera utsiktligt än de ”finare” varuhusen, samt inte lika uppschaussat vad gäller märkena och priserna.
Vi besökte Pradas flaggskeppsbutik i Soho då jag hade läst att den är en upplevelse bara arkitektoniskt sett. Jag håller med, den var speciell.
 
 
Jag tafsade på en fin skinnjacka som kostade ynka 250 000 svenska kronor. Någonstans är min gräns också uppnådd, och visst är det lite motbjudande och konstigt att det finns människor som klär sig i sådant dagligdags när det finns miljontals som inte ens har mat för dagen.
Jag hittade mina jeans och köpte även en omlottklänning på rea av Diane von Furstenberg. Jag kan ju inte lämna New York alldeles tomhänt. Jag måste dock påpeka att dollarn är stark just nu, och jag har inte noterat att ens de amerikanska grejerna (typ Levis, Nike, Adidas etc) skulle vara särskilt mycket billigare här än i Sverige. Ja, visst kan man vinna någon hundralapp här och där men enligt mig är det inte värt att tokshoppa och släpa allting hem om man nu inte vill ha någonting speciellt.
Vädret har mestadels varit kallt och reseväskan är mest fylld med sommarklänningar så det kan hända att jag ändå måste köpa till några tröjor för att överleva!
 
 
Sist besökte vi Chinatown, och ja, det var kinesiskt! Jag vinkade adjö till de fina ungdomarna, åkte taxi till hotellet och deppade ihop i hotellrummet tills Marie kom och knackade på.
Nu börjar en ny del av vår resa. I morgon fortsätter jag och Marie till Baltimore till en stor konferens om pediatrik.
Jag hoppas att min jetlag börjar ge med sig snart för att det här är inte nådigt.
Godnatt på er alla.
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

5 reaktioner till “Sista dagen i N.Y!”

  1. Skinnjacka för 250 000? Man har valt fel bransch…
    Hoppas att det blir lite ledig tid i Baltimore så att vi kan fortsätta att njuta av bilder och reseberättelse från USA.
    Fin fortsättning tillönskas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *