Ännu en dag i New York

Idag var Central Park-dagen. Jag hade hört så mycket gott om denna park och hade kanske lite svårt att förstå det, park som park. Men jag hade fel, Central Park är alldeles speciell! Det är som att komma på landet mitt i storstan. Terrängen är kuperad och man glömmer bort att stan finns omkring en, även om skyskraporna kan anas på avstånd. Även små sjöar ger sin charmiga krydda till upplevelsen. Det finns många fina statyer, ett litet zoo och många trevliga aktiviteter för storstadsbarn.
 
 
 
 
 
Alice i underlandet-staty
 
 
På Upper East Side bredvid Central Park bor världens rikaste människor.
 
 
Vi promenerade till The Met, Metropolitan Museum of Art som ligger i Central Park.
De hade några fina Rafael och andra renässansklassiker. Mest imponerande var dock delen för moderna konst.
Monet var fint, Picasso, Matisse, Klimt, Gauguin och Cezanne likaså. Och förlåt nu alla duktiga målare som jag inte nämner här.
Min absoluta favorit var dock Van Gogh och i synnerhet hans cypresser. Måste jag alltid vara så förutsägbar??? På National Gallery i London kunde jag inte slita mig ifrån Leonardo Da Vincis Grottmadonna. Nu ropade Cypresser till mig från väggen. Även Greger tyckte att den var allra finaste. Under perioden då Van Gogh målade den använde han väldigt mycket färg, så målningen är egentligen tredimensionell. Den måste ses live. Så underbar, jag blev så lycklig och uppfylld.
 
 
För oss båda var avdelningen med afrikansk konst en trevlig överraskning.
 
 
Afrikanska grejer var hela och fina, till motsats till antika egyptens stenskärvor som jag fann aningen tråkiga. Några fina och hela grejer fanns förstås på egyptiska avdelningen också…
 
 
Det finns även en stor amerikansk konstskatt.
 
 
 
Jag kunde ju tyvärr inte fota genom hela museet, och egentligen hade man behövt flera veckor för att ens ytligt gå genom den. En bild till får ni dock se.
 
 
Det bästa med konstmuseer är att det huvudsakligen finns bara bra folk där. Bortsett från en del barn som är dittvingade så är alla uppriktigt intresserade av att vara där, och i regel ordentliga människor. Man behöver inte vakta sin handväska supernoga om vi säger så (förutom kanske vid ingången.)
 
Fortsätter med att visa några highlights från Lego-butiken där det gick att köpa Lego i lösvikt
 
 
Och en förvirrad tiger i Wonderland, eller i alla fall i Midtown i New York City
 
 
Times Squares ljus i mörkret
 
 
 
En ”Rodeo Bull” (jag red inte)
 
 
Och upplyst Empire State Building
 
 
Godnatt från oss! Denna stad sover dock aldrig.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

11 reaktioner till “Ännu en dag i New York”

  1. Jag känner mer och mer att New York måste bli ett resmål snart! Verkar vara en stad helt i min smak. Central Park påminner mycket om en stor park jag besökte i Brasilien och den var som en oas och skog mitt i storstaden!

  2. ÅÅÅ så härligt, jag njuter dina bilder och gillar den där tigern! Mycket färg ja just det …. köper en lott i dag och vinner jag så drar vi på konstresa du och jag 🙂 hälsa G!

  3. Hekt underbart att få komma tillbaka hit igen och via dig och helt fantastiska bilder. Jag känner så väl igen allt. Och njuter av att se det igen. Har i Central Park sett, nåja hört, både The Supremed med diana Ross och Siomon &Garfunkel i slutet av 1970 talet. Minnesvärt. Jag tog även då en ridtur där.
    Met musem är så häftigt och roligt att ni kom dit.
    Jag gillad även Guggenheimsmuséet mycket.
    Njut och ha det fortsatt bra i en stad jag älskade. Idag vet jag ju inte…

  4. Visst är the Met en underbar upplevelse? Jag får ta med mig dig när jag ska dit nästa gång. 😉 Hoppas att konferensen blir riktigt bra trots att den hålls i Baltimore. Jag håller med om att det inte är någon stad som man längtar tillbaka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *