Kasslerlåda

500 g kassler- skär till cm- tjocka skivor
Bred på grön chilipeppar (en liten metallburk på tacohyllan)
Krydda ev med lite svartpeppar
Vispa 1 burk grädde och tillsätt 1 burk tacosås och 1 tsk potatismjöl eller maizena.
Lägg kasslerskivorna i smord ugnsform och ha chilipeppar ovanpå.
Häll över såsen och strö över några dl riven ost.
Grädda i 225 grader i 20-30 min.
Strö över persilja.
Servera med gurka, majs och aioli.
 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

4 reaktioner till “Kasslerlåda”

  1. Det här låter riktigt, riktigt gott! Får se om jag prövar detta också. De recept jag tidigare testat från den här sidan har blivit MVG-bedömning på 😉

  2. Men åh! Vi har inte kassler här. Under gymnasiet var jag vegetarian under 1,5 år. Sedan blev längtan efter det salta köttet, kassler och bacon, för stor. Inte för att jag någonsin vräkt i mig av dessa väl inte särskilt nyttiga köttslag, men fortfarande njuter jag otroligt av att äta en saftig skiva ICAs vinmarinerade kassler (har inte hittat någon bättre) på stående fot, eller smula över perfekt knaperstekt bacon över lite keso och smälla i mig. Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *