Det kan vara lite drygt att göra en paj med matberedare, den där timmen i kylskåpet och allt. Jag har en jättebra lösning som heter paj utan skal. Jag har lagt ut den tidigare här på bloggen, men upprepar den nu med två somriga varianter.

Till vänster skaldjurspaj, till höger skink- och lökpaj.
Blanda ihop:
100 g smält smör
200 g keso
200 g kvarg
4 msk grädde
3 ägg
7 msk vetemjöl
250 g riven ost (valfri)
Till skinkpajen skalade, hackade och stekte jag en gul lök, stekte med skinkstrimlor i slutet av stekningen. Blandade dessa i pajdegen utan vidare och hällde allt i en smord ugnsform.
Skaldjurspajen består av ingredienser ovan, samt lagom mängd tinade räkor, och ca 8 st crabsticks i bitar. Endast fantasin sätter gränser för vad allt man kan blanda i degen.
Mal svartpeppar över pajerna, grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 min.
Servera med sallad!
Nämen……precis vad jag behövde läsa om. Om paj. Har alldrig gjort paj, och fått den uppgiften på midsommar att göra paj.
Vilken lycka att jag kikade in hos dig då.
Ska skriva av receptet.
Ha det gott.
Åh, vad smart!! Detta måste jag prova, jag älskar paj! 😀
Så otäck du är, jag satt precis och tittade på glutenfri pajdeg, sedan får jag detta tips som passar som handen i handsken. 🙂 TACK! ☺
Kramen ♥
Tack igen! Detta skall provas till midsommar och nu får jag tag på ingerdienserna utan vidare. Tror jag provar den med skaldjur i först.
Smart Kommer att prova! …………………..Det är ett helt fantastiskt boende . Något för andra boende att ta efter!! Kram!
Tack för tipset! Det låter som ett mycket smidigt och bra sätt att tillaga paj på 🙂
Tack för den lättlagade!
Men, gud vad gott!:D
Så gott det är med paj!