Modetips del 5- Jackor

Det här projektet med mode börjar ta på krafterna, men jag har förstått att det har varit uppskattat så jag fortsätter. Idag är det jackornas tur.
Jag har en svart lång vinterkappa som är helt oumbärlig. Alla kvinnor borde ha någonting i den här stilen, för tillfällen då riktigt värdiga ytterkläder behövs. Dessutom är den varm. Jag tror att jag köpte den 1996!
 
 
Dekorativa knappar och krulligt fårskinn i kragen och vid ärmsluten.
 
 
I våras köpte jag mig en Peak Performance-dunjacka. Dun är bra- då det är varmt är det kallt och tvärtom, precis som ylle, siden och andra naturmaterial. Dock är den här jackan såpass tunn att den inte längre funkar om minusgraderna blir fler. Dessutom går det mig på nerverna att alla, läs alla, har en likadan!
 
 
Av den anledning köpte jag en annan av samma stil, men lite mera originell. Den innehåller någon fiber och inte dun men är ändå mycket tjockare och varmare. Den ser ut att bestå av två lager men det stämmer bara framtill där man har 2 dragkedjor. Fuskpäls finns på huvan. Märket är Spooks, och det är ett italienskt ridklädesmärke som säljs på Hööks! Jag tycker dock att de är alldeles för fina för att användas i stallet. Jag har varit jättenöjd med den här.
 
  
Spooks gör också alldeles underbara västar vars dragkedja går högt upp på halsen. Inte heller den här används i stallet, utan till vardags med någon ylletröja.
 
 
Knappast något plagg som jag äger har fått lika mycket beröm som denna kvinnliga vinterjacka av Chill Norway. Jag vet inte riktigt vad tyget heter men det är lite som ”filt”, en ullblandning. Jackan börjar vara lite kantstött efter mycket användning.
 
  
På hösttid har jag använt den här svarta jackan från Bruuns Bazaar, i åratal. Även den börjar ha sett sina bästa dagar. Jag hoppas att jag kan hitta någonting likadant i framtiden.
 
  
När jag var barn var det helt standard att man skulle ha en sommarjacka. Jag minns att den användes också. Klimatet har säkerligen blivit varmare, eftersom det är mycket sällan jag har en jacka på sommaren nuförtiden. På sin höjd kan man ha någon kofta då solen gått ner. En sommarjacka har jag ändå, som jag börjar använda på våren. Newhouse.
 
 
Det har varit några höstar då det regnat precis hela tiden och då har den här regnjackan från Didriksons fungerat utmärkt som dagligjacka! Det är reflexen som lyser.
 
 
Och den här koftan från Odd Molly är så tjock att den fungerar nästan som en jacka, förutsatt att det inte regnar. Den är nästan tung att bära på sig!
 
 
Jag har försökt få till bilderna men de blir inte riktigt bra. Men vi orkar inte vänta på sommarljuset eller att jag köpt mig en mera avancerad kamera. Det får duga så här nu.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

9 reaktioner till “Modetips del 5- Jackor”

 1. Chill Norway-jackan var verkligen fin 🙂 Borde köpa en jacka med förutom nya skor. Har haft samma sen 1999 och kanske kan det vara dags för en uppdatering. Fick jackan av min dåvarande arbetsgivare, så den är ingen jag brukar få beröm för 😉

 2. Vilka fina jackor du har! Känns som det krävs ett par stycken för att man inte ska tröttna under den långa kalla tiden! Bra med tips på Spooks – riktigt snygga. Jag är ingen hästtjej så jag skulle nog aldrig hitta dem :-).

  Kram Malin

 3. När jag hade min sparperiod under några år på åttio-talet sydde jag en del kläder själv. Under de åren sparade jag ihop min första miljon. Inte enbart det egna skrädderiets förtjänst men bäckar små…
  Det varen extrem sparperiod då jag knappt unnade mig någonting.Men väldigt ekonomiskt givande:)
  Fd

 4. När jag hade min sparperiod under några år på åttio-talet sydde jag en del kläder själv. Under de åren sparade jag ihop min första miljon. Inte enbart det egna skrädderiets förtjänst men bäckar små…
  Det varen extrem sparperiod då jag knappt unnade mig någonting.Men väldigt ekonomiskt givande:)
  Fd

 5. Gillade extra mycket din Spooksjacka och väst. Har en Montclear dunkappa/halvlång som jag tycker jättemycket om och ett par jättetunna dunjackor som får plats i en liten påse. Perfekt när det blåser och ha med sig på resor dit det är svalt och kanske bara ett par minusgrader.
  Har också ett par västar av Peak Performance som är bra vår och höst.
  Didrikssons levererar alltid och de plagggen håller hur läbge som helst.
  Kul med dina tankar om ytterplagg. Och Spooks skall jag titta extra på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *