Jättegod kycklinggratäng och beroendeframkallande kakor!

Om man tittar på receptet ser inte den här kycklinggratängen så märkvärdig ut, men jag blir gång på gång överraskad hur god den blir! 
 
KRÄMIG KYCKLINGGRATÄNG
1 kg kycklingfile, låt tina upp, rensa, strimla
Bryn på pannan, salta och peppra, häll bort överflödig vätska.
Strimla 1 liten purjolök och stek även den. 
Tillsätt:
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk mango chutney
1 msk soja
1 msk koncentrerad kalvfond
Låt koka ihop en stund.
Ta en ugnsform, smörj botten (eller spruta dit lite flytande margarin) och sprid på botten rikligt med frysta broccolibuketter! De blir jättegoda.
Lägg kycklingröran ovanpå.
Strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen 200 grader i 20 min.
Servera med ris och sallad.
 
 
 
Jag hade gärna haft fetaost i salladen men det hade jag tyvärr inte hemma.
Sedan bakade jag några kakor, fort var det gjort och det är inget husmorsskryt ska ni veta. Mitt i bakningen märkte jag att jag inga bullformar har, men det är ju det man har svärmödrar som granne till eller hur. Man kan knappast briljera med att dessa kakor är hälsosamma, men nu satsar vi på det som är gott.
 
BEROENDEFRAMKALLANDE KAKOR
 
3 dl strösocker
3 dl havregryn
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 ägg
300 g smält margarin, sist
Arbeta ihop för hand. Lägg i 40 mellanstora bullformar, det blir 2 plåtar. Jag gör dem något kupade så att det är lätt att sätta dit innehållet sedan.
 
 
Grädda i 200 grader, i mitten av ugnen, i 9 minuter. De pöser upp först och mot slutet av gräddningen faller de ihop.
 
 
Gör fyllningen:
Blanda och koka upp i en kastrull
150 gram margarin (som får smälta först)
2 msk kakao
1 dl grädde
2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
Lägg 1 msk i varje bakelse. Du har ganska gott om chokladkräm så du behöver inte snåla med den.
Fortsätt grädda i 4-5 minuter till.
Här innan sista gräddningen
 
 
Och nu färdiga!
 
 
Förvara i kylskåp efter att de svalnat något.
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

8 reaktioner till “Jättegod kycklinggratäng och beroendeframkallande kakor!”

  1. En ny kycklingrätt behövdes verkligen. Tack för tipset. Några kaktips behövde jag inte egentligen, men hur ska jag kunna motstå att prova dessa? :O MUMS!

  2. Den låter jättegod! Alltid kul med nya recept, jag är lite dålig på att göra nytt nämligen!

    Tror nästan jag får blunda för kakorna hehe, försöker börja ett nytt hälsosammare liv här! Men till helgen kan jag titta för då en dag i veckan får jag unna mig något smarrigt :-).

    Kram Malin
    ps Tack snälla du för fina ord hos mig. Allt brukar handla om intresse :-).

  3. Här skall bakas! Och eftersom jag är lite lat så känns det perekt att få kokorna serverade, nåja, receptet, på din blogg. kyckling äter vi ofta och ett för mig nytt recept är alltid välkommet. Du har provlagat så jag hänger på.

  4. Nya recept är alltid välkommet, och kakorna såg ju riktigt syndigt goda ut, och dom är väl som mina kakor när jag bakar, kalorifria bara man blundar när man äter dom … =)

    Tjingelingen från Rantamor.

  5. Dina kakor verkar farligt goda:) men om man blundar för fettet och tar på hörselkåpor mot sockerknastret så måste man väl vara skyddad mot alla kaloribomber:)
    Fd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *