6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 dl socker
100 g margarin eller smör
1 ägg
2 dl mjölk
Blanda ihop torra ingredienserna. Nyp i fettet i degen. Tillsätt ägg och mjölk, arbeta snabbt ihop. Klicka ut på en plåt, det blir ca 20 st bullar.
Tryck en klick smör i alla bullar och strö över kanel och socker.
Grädda i mitten av ugnen, 230 grader, i 10-12 min.
Servera nygräddade.
Dessa är som scones, fast söta.
Så bra, jag har tappar bort receptet på snabb-bullar… nu har jag det!
🙂
Jag tänkte köttbullar och funderade över allt socker, men sen gick det upp ett ljus, he he….
Kram på dig ♥
Mums, vad gott!
Ser jättegoda ut!
Det där låter riktigt gott! 😀
Tack! Dessa hade jag glömt bort,
Men nu ska de provas igen.
Ser jättegott ut! 😀
Mmm! Hastbullar är verkligen både gott och praktiskt.
Sååå trevligt !
I början av oktober är det dags för dem att flytta hemifrån. Trevligt att en av dem kommer inte behöva flytta så långt bort. Självklart har de goda jägaregenskaper, deras mamma är Drottning på gatan, älskar att komma hem med djur och visa upp. Vaccinerade och avmaskade – naturligtvis. Vi hörs av. Du får gärna komma och titta och tinga en när du vill. Ringgatan 8. Kram
Jag älskar scones. Helst tillsammans med hett te. Gärna när det är riktigt busväder ute. Kram Bosse
Läste först hästbullar:-)
Bra med sådant som är lätt, snabbt och gott.
Kramisen på dig
De ser jättegoda ut, men efter den här sommaren får jag nog vänta med att prova receptet. 😉
Mums vad gott! Här är det morgon och jag ska snart gå ner och koka kaffe, tänk vad fint om det bara stod ett fat med nybakade bullar i köket…
Tack för recept!
Det är ju inte likt dig att låta oss läsare äta samma bullar i snart en vecka nu. Hoppas att allt är bra.