En av sommarens höjdpunkter var besöket på Pettas ekologiska cafe och bageri i Geta, Åland. Jag har ärligt talat sällan ätit lika gott fika någonstans!
Jag fick med mig recept, tack Karin, och inte blev det riktigt lika gott som Karins kakor när jag bakade själv, men nästan!
Pettas hallonlotta
3 ägg och 2 dl rårörssocker vispas pösigt.
Tillsätt 2 dl vetemjöl och 150 g smält smör.
Lägg i en smord och bröad springform.
Strö på 2-3 dl färska hallon. Strö över 1 msk rårörsocker.
Grädda ca 30 min i 180 grader, i mitten av ugnen.
Servera med vaniljsås.


Pettas chokladtårta
2 dl starkt kaffe
2,5 dl 70% mörk choklad, gärna i pelletsform
Smält chokladen i kaffe.
Tillsätt 1 dl rårörssocker, rör om.
Tillsätt 150-200 g smör, låt smälta.
Vispa ner 4 ägg, ett i taget.
Lägg i en springform. Jag smörjer och bröar formen, Karin har bakplåtspapper i botten.
Grädda i 175 grader i ca 1 timme.
Låt kallna i kylskåp.
Håller i flera dagar och kan även frysas.
Servera med vispad grädde.


Se där ja, det gick åt! Anar pettas-smaken ….
Oh! Nu blev man sugen på kakor!!………………Svar:Dom har många fina blommor på Häggenäs!
Så roligt att du är igång med bakandet! 🙂
Tack för alla snälla ord!
Tacksam kram!
Vad trevligt att du varit hos Karin på Pettas!!
Jag har aldrig varit där men följer hennas blogg.
Däremot har jag träffat en annan gemensam bekant i Skottland!
Vad trevligt att du varit hos Karin på Pettas!!
Jag har aldrig varit där men följer hennas blogg.
Däremot har jag träffat en annan gemensam bekant i Skottland!
Jag förstår vem det är!
Nej, men Å vad gott och här sitter jag och är kaksugen….har just ätit lite hallon o vaniljeglass…. men en chokladkaka på det skulle vara fint 🙂
Vad roligt! Dessa recept ska sparas och visst vill jag priva att baka godsakerna. DE ser så läckra ut. Verkligen!
De går åt snabbare än man hinner baka. 🙂