Två steg bak, ett steg fram

Så är livet, och så är ridningen, åtminstone för mig. Jag köpte min häst då hon var 16 år, och hon är en välutbildad allroundhäst med dressyrstam. Hon är e.Bernstein, och rätt så lång och tung, och det här att gå i rund form har aldrig riktigt varit hennes grej. Hellre har hon hoppat lagom stora hinder och traskat i skogen och struttat runt lite sådär på dressyrbanan.
Min häst har varit en fantastisk läromästare för mig på alla sätt och vis vad gäller ridning. Hon är rätt lugn och okomplicerad, och gör jag rätt så gör hon rätt, och gör jag fel så gör hon inte rätt. Och det är bra! Efter betesvilan (eller fångvilan tyvärr) har hon alltid varit mjukare. Under gångna vintern har hon i stora hela varit allra mjukast hittills. Senaste tiden har jag haft henne rundare och rundare i form, med vissa bakslag förstås. Fortfarande kan hon bli djupare och stadigare i form, men vi går åt rätt håll. Just nu.
 
 
 
Jag är återigen halvdålig i ryggen så jag måste sitta väldigt försiktigt i trav. Men vi håller på och ”diskuterar” hela tiden det här med formen på filmen. Hoppas att vi får nu vara friska båda två så kanske vi kan till sist få slut på den här diskussionen?

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

9 reaktioner till “Två steg bak, ett steg fram”

 1. Den där hästen är så fin,verkligen! Muskulös men smäcker. Kul att hon kom och hälsade på slutet. Hmm,smärta och känslan av att man inte riktigt vågar använda kroppen till fullt är jobbig. Rubriken Din gör en lite bedrövad.
  Ät en god bit mat och varför inte något gott att dricka samt tänk på allt bra Du gjort i livet. Det finns svackor och det vet jag alltför väl.
  *Håller* lite om Dig,sådär vänskapligt.

 2. Åh en så stilig häst!

  Så är det i livet två steg fram och två steg bak, själv ser jag det som en uppgift och checka av om jag lärt mig läxan.

  En extra kram till dig idag.

 3. Hon ser jättefin ut 🙂

  sv: Vi brukar åka till Sverige ungefär en gång per år. Ännu har vi inte bestämt när – och OM – det blir nån tur i år.
  🙂

 4. Nåt visst med hästar. Jag har varit med om att ha haft en shettis som fölade. Men det var för flickornas skull, själv är jag lite skrajsen, men vet att det är nyttigt med ridning.
  Glad påsk!

 5. Vad roligt att se filmen. Din häst är verkligen vacker och ni är ett så fint ekipage. Ni verkade så samspelta.
  Nu blev jag sugen på att rida igen, var jättelänge sedan, men det får kanske stanna med en önskan.
  Hoppas nu att din rygg piggnar på sig och att du snart kan rida utan smärta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *