Kolasnitt
Rör ihop 200 g rumsvarmt smör, 2 dl socker, 1 dl ljus sirap och 2 msk vaniljsocker. Tillsätt 2 tsk bakpulver och ca 5 dl vetemjöl.
Rulla till 3 ”ormar” som ryms på plåten, platta till lite med handen.
Grädda i 200 grader i 10-12 min, i mitten av ugnen.
Skär till snittar sen.
Tips på kvällsdryck som jag hittade på Barista, smakar som flytande pepparkaka ungefär.
Slutligen skickar jag receptet på finska korvlådan till Dunder-Carlsson: Hoppas att du får tag på finsk korv, D.C!
ca 250 g pasta- koka
½ purjolök (låt koka med makaronerna sista minuten)
250 g finsk korv, men du kan även använda skinka eller t om svensk korv
Blandning:
3 ägg
5 dl grädde och mjölk
150 g riven ost
svartpeppar och basilika.
Blanda korv och makaroner i ugnsformen och häll vätskan över.
Grädda i 225 grader 25-30 min.