Äppelmos

Jag fick en burk alldeles färskt hemmagjort äppelmos av Lis-Marie. Hade alldeles glömt hur gott det är!
 
 
Som kompis till moset behövdes ju ugnspannkaka
4 dl vetemjöl
1½ dl socker
1 tsk salt 
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker- blanda ihop
8 dl standardmjölk och 3 ägg vispas med
och sist 100 g smält smör/margarin
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 30 min.
 
Jag red Yade på banan igen idag- hon har varit ”nervig” på banan (dock allt mindre) och jag tycker att det är bättre att rida till henne från det läget än från halvsovande, vilket hon är i skogen. När hon känns som dynamit och är jätterädd för allt i början, vet jag att om jag krumelurar tillräckligt mycket åt alla håll och rider henne i låg rund form, kommer hon att slappna av till sist, frusta och bli jättefin. Hennes långsamma, avslappnade runda trav är det finaste som finns. Jag provade faktiskt även lite galopp idag och hon kändes fin. Men det känns att hon får ”ta i” lite så vi skyndar långsamt. I morgon åker vi till markarbetsträningen och vänjer oss vid ridskolan igen, får känna efter hur mycket hon orkar men man kan ju skritta över bommarna också. Min fot är långt ifrån OK och jag är rädd för att den är bruten.
 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *