Om man vill göra en större sats pizza i en långpanna ser jag ingen anledning att börja hålla på med jäst och kavel. Jag har recept på en bakpulverdeg, som är jättegod och räcker till flera personer!
Dessutom har jag tips på många godomliga fyllningar.


Till 1 plåt
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
3 dl mjölk
Arbeta ihop för hand. Platta ut på en bakplåtspapperklädd plåt. Valfri fyllning.
Grädda i mitten av ugnen, 225-250 grader i 15 min.
Tips på fyllning (med OST avses riven ost som strös över)
Lycksele special- tomatpuré, ost, skivad gul lök, oxfilé som du brynt lätt, skivade färska tomater, skivade champinjoner, bearnaisesås.
Kebab special- tomatpuré, ost, kebabkött som du stekt, skivade champinjoner, strimlad paprika, skivad lök. Efter gräddningen i ugnen: Hackad isbergssallad, kebabsås ( t ex Rhode Island), några hela peperone, klyftor av färska tomater.
Annukka special- tomatpuré, ost, tonfisk, ananas, skivor av färska tomater, brieost, gröna oliver.
Taco- tomatpuré, ost, 500 g stekt köttfärs med tacomix. Efter gräddningen: Gräddfil, finhackad rå lök, avocadobitar.
Trollpizza- tomatpuré, tonfisk, riven mozzarella, soltorkade tomater, kapris.
Paradis- tomatpuré, skivade tomater, skivade persikor, getost. Efter gräddningen: parmaskinka, rucola.
Americana- tomatpuré, strimlad skinka, Aura-mögelost, ananas, riven ost.
Men åh, så gott!!
Mycket mycket god botten, Celine gillade den skarpt! Blir att göra den fler gånger. Tack för receptet!
Ja visst är den enkel?! Vad kul att ni provar!