Recept som jag fått av min isländska kollega är förutom hälsosamt, även gott. Och kan varieras i oändlighet. Tyvärr så hade barnen nog hellre ätit fiskpinnar och pulvermos, men jag hoppas att deras smak utvecklas med tiden.

Koka ca 4-6 portiner ris. Gör kuber av 2 äpplen och skala och grovhacka en stor gul lök. Stek allt på panna, inklusive riset, och tillsätt 1-2 tsk röd currypasta som du blandar i.
Lägg ovanpå en lagom mängd frysta broccoli- och blomkålsbuketter samt 1-2 block frusen vit fisk. Salta och peppra fisken ordentligt på båda sidor. Fisk kräver alltid mera salt än vad man tror.
Sedan, lägg på locket och låt stå i pannan på spisen, på medelhög värme. På låg värme blir det aldrig färdigt, och även på medelvärme tar det säkert 45 min innan fisken är klar. Men den sköter ju sig helt själv. Riset blir aningen brunt och knaprigt längst ner men är jättegott! (Jag antar att vätskan från allt det frysta skyddar den från att brännas.)
Kan serveras med creme fraiche med lite gräslök och kryddor i, men min personliga favorit är att blanda i Briannas homestyle blue cheese-sås.
Gott och fräscht och man mår bra resten av kvällen!