När man vill baka bara lite grann men inte vända upp och ner hela köket och sin själ blir detta lilla brytbröd alldeles lagom. Jag hittade receptet från Ica Buffé som kom igår.

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
½ dl rapsolja
1 msk honung
6 dl vetemjöl
½ msk salt
olivolja, flingsalt
1. Rör ut jästen i en bunke med 37 gradigt vatten, rapsolja och honung.
2. Tillsätt mjölet och arbeta degen 10 minuter. Tillsätt salt och arbeta ytterligare i 1 minut.
3. Låt jäsa under bakduk 30 min på varm plats.
4. Ugn 225 grader.
5. Tryck ut degen i en oljad form, 20×35 cm (en liten form är den.) Låt jäsa ytterligare 30 min.
6. Tryck ner fingrarna i degn så att det bildas gropar. Ringla över rikligt med olivolja och strö över lite flingsalt.
7. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min tills brödet fått fin färg.
Allt nybakat bröd är så otroligt gott!