Så kom sommaren igen! Idag har vi avslutat projektet köket för den här omgången. Nu ska det vara lite rymligare att laga mat.
Jag har faktiskt lagat en del mat i helgen! Blev inspirerad av tidningen Buffé.
Glaserade rotfrukter, jag körde med mina söta favoriter potatis, morot och palsternacka. Jag kokar upp (inget mera) grönsakerna innan jag ställer dem i ugnen för jag gillar dem inte hårda. Olivolja, flingsalt och ev någon ört över.
Och nu kan man köpa torsk i bitar! Panerar med ägg och ströbröd, och sedan salt och peppar. Steker på pannan. Jättegott, som självgjorda fiskpinnar!
Och idag gjorde jag från samma tidning falukorv. Skär snitt och fyll dem med mozzarellaost. Egengjord pesto som man mixat av 1 grovhackad vitlöksklyfta, chiliflingor, 10 strimlade soltorkade tomater och en kruka basilika, blandat med ca 2 msk olja från soltorkade tomaterna.
Servera med färsk pasta. Stek en påse spenat och en skivad vitlöksklyfta på pannan, salta och peppra och sprid över korven och pastan. Det var gott!
Jag och Yade tog även en ritt med Sanna och Buster idag. Så underbart väder, min häst glittrade som guld i solen! Sanna har tagit sig an den krävande uppgiften att få mig slappna av vid hoppning. Så även idag byggdes det på skogsvägen tre stycken ”hinder” (av träkvistar) med några galoppsteg emellan. Den körde vi fram och tillbaka, fram och tillbaka sjungande Imse vimse spindel (det är ett sätt att slappna av, för dem som inte vet). Min häst tyckte att detta var förfärligt roligt, och även Buster såg mycket glad ut. Ja, det var roligt, jag erkänner.
Det vistas 6-7 stycken älgar omkring vårt hus, ibland är de och betar bakom huset mitt på dagen! Tack och lov träffade vi inte dem idag ute i skogen.