Mattips

Mina föräldrar har varit här, och förutom allt grillande och morsdagsmiddag på Hotel Vännäs fick vi trolla fram någonting för en vegetarian (mormor) och ett rovdjur (morfar).
Quorngratäng
 
 
2 påsar frysta quornstrimlor
1 stor gul lök (skala och hacka)- bryn dessa på pannan i smör
korianderpasta alternativt ett par msk pesto
hackad persilja
1 citron- saft och skal
lagom med svarta oliver
salt och peppar- tillsätt alla dessa
sist hackade röd och gul paprika och en burk grädde. Låt allt koka ihop.
Häll i en smord ugnsform, strö över riven ost och grädda i 175 grader i 35 min.
Servera med ris.
Jättegott, men man ska inte lura sig med att quorn skulle vara vare sig naturligt (det är helt konstgjort) eller närproducerat (vad jag vet tillverkas den på andra sidan av jordklotet.) Frågan kvarstår om det ens är hälsosamt, nåja, knappast skadligt i alla fall.
 
Som tröstmat till min pappa gjorde vi min korv stroganoff-
1 stor gul lök, skala och hacka
1 (helst finsk) korv, hacka
lagom mängd tomatpuré så korvarna blir lite röda
1 burk grädde
svarpeppar, persilja
Servera med ris och tomater.
 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *