Mina föräldrar har varit här, och förutom allt grillande och morsdagsmiddag på Hotel Vännäs fick vi trolla fram någonting för en vegetarian (mormor) och ett rovdjur (morfar).
Quorngratäng
2 påsar frysta quornstrimlor
1 stor gul lök (skala och hacka)- bryn dessa på pannan i smör
korianderpasta alternativt ett par msk pesto
hackad persilja
1 citron- saft och skal
lagom med svarta oliver
salt och peppar- tillsätt alla dessa
sist hackade röd och gul paprika och en burk grädde. Låt allt koka ihop.
Häll i en smord ugnsform, strö över riven ost och grädda i 175 grader i 35 min.
Servera med ris.
Jättegott, men man ska inte lura sig med att quorn skulle vara vare sig naturligt (det är helt konstgjort) eller närproducerat (vad jag vet tillverkas den på andra sidan av jordklotet.) Frågan kvarstår om det ens är hälsosamt, nåja, knappast skadligt i alla fall.
Som tröstmat till min pappa gjorde vi min korv stroganoff-
1 stor gul lök, skala och hacka
1 (helst finsk) korv, hacka
lagom mängd tomatpuré så korvarna blir lite röda
1 burk grädde
svarpeppar, persilja
Servera med ris och tomater.