Tips på vardagsmat

Hem » Tips på vardagsmat
Jag vet inte hur eftertraktade mina tips på lättlagad familjemat är, men om det glädjer bara någon så är jag också glad!
Ett par tips från gångna veckan, åtminstone till dem som inte har min kokbok.
Gittans mozzarellabiffar
500 g köttfärs
1 burk kesella (kvarg)
1½ tsk salt och lagom med svartpeppar
2 klyftor pressad vitlök
Forma biffar. Stick in MOZZARELLAbit i varje biff. Stek på medelvärme. Lägg på locket och låt dem koka ihop. Tillsätt mörk maizena så skyn tjocknar lite. Häll över lite soja för smaken. Strö över färska basilikablad. Spagetti blir gott till!
 
Och Korv- och pastagratäng
400 g valfri pasta- koka
ca 400 g korv
1 burk krossade tomater eller tacosås
1 zucchini (squash) i bitar
timjan
ev liten burk majs
fräs ihop ovenstående, dock inte pastan
Gör bechamelsås:
3 msk fett (smör)
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk salt och lagom med svartpeppar
2 dl riven ost
(smält fettet, vispa med mjölet, tillsätt mjölken successivt och vispa så att klumpar inte bildas. Låt sjuda, tillsätt salt och peppar och sist osten.)
Varva i ugnsform, sås överst, sedan riven ost. Grädda i mitten av ugnen 200 grader i 20 min.
 
Den här mindre aptitretande bilden är från ”dagen efter”. Greger brukar alltid gilla min mat men det här fick extra godkänt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *