Det är så bra med kycklingfiléer, 1 kg frysta i påse… Men visst blir man förskräckt när man läser hur mycket vatten som har pumpats in i dem…
Jag tycker dessutom att dessa filéer ofta blir som gummibitar, rätt smaklösa inuti!
Men, med lite mjöl, salt, peppar, citron och persilja kan du laga någonting oerhört gott!
Tina upp och rensa kycklingfiléerna. Platta till dem ordentligt med handen. Rulla dem i vetemjöl. Bryn dem i stekpannan lagom mycket, båda sidor, salta och peppra. Sedan river du över citronskal (bara det gula) och pressar med citronsaften från 1 citron. Strö i rikligt med persilja. Lägg på locket och låt puttra i svag värme åtminstone en halvtimme, kanske ännu längre. Vänd någon gång men var försiktig så mjölskiktet inte lossnar.
Kycklingen blir oerhört saftig och mör, lite som ”pulled pork”. Även smakrik alltigenom. Servera med sallad och ris/potatis.


I bakgrunden syns pojkarnas smutsiga tallrikar. Observera dock att de ätit upp allt! Gott!