Kyckling!

Det är så bra med kycklingfiléer, 1 kg frysta i påse… Men visst blir man förskräckt när man läser hur mycket vatten som har pumpats in i dem…
Jag tycker dessutom att dessa filéer ofta blir som gummibitar, rätt smaklösa inuti!
Men, med lite mjöl, salt, peppar, citron och persilja kan du laga någonting oerhört gott!
Tina upp och rensa kycklingfiléerna. Platta till dem ordentligt med handen. Rulla dem i vetemjöl. Bryn dem i stekpannan lagom mycket, båda sidor, salta och peppra. Sedan river du över citronskal (bara det gula) och pressar med citronsaften från 1 citron. Strö i rikligt med persilja. Lägg på locket och låt puttra i svag värme åtminstone en halvtimme, kanske ännu längre. Vänd någon gång men var försiktig så mjölskiktet inte lossnar.
Kycklingen blir oerhört saftig och mör, lite som ”pulled pork”. Även smakrik alltigenom. Servera med sallad och ris/potatis.
 
 
I bakgrunden syns pojkarnas smutsiga tallrikar. Observera dock att de ätit upp allt! Gott!

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *