Igår kväll bar det av till superkväll med goda vänner, lika roligt som alltid! Spelade sällskapsspel, härligt då det är högt i taket!


Det här är till er kära vänner som inte minns hur jag ser ut! Och äldre har jag kanske blivit, fast de flesta av er träffade jag ju faktiskt i somras på bröllopet!
Idag var det dags för Afternoon Tea, som jag planerat länge och väl men aldrig hunnit med. 14.2.2013 dvs på alla hjärtans dag i fjol var jag, Greger, Marina och Sven på Ritz i London och tog oss en afternoon tea. Ett minne för livet!
Här är min egen tappning, och Marina och Sven var givna gäster.



Längst ner: snittar
T ex på kavring (skär bort kanterna). Bre på smör och en röra på kokta hackade ankägg, majonnäs, finhackad schalottenlök och aningen curry.
Kavring, bre på Philadelphiaost smaksatt med lite mango chutney, kalkonkött (som jag strimlade) och lite grönt (rucola blev det).
Ljust formbröd (skär bort kanterna), bre på smör, och en röra på majonnäs med lite dijonsenap, strimla kalkonkött, blanda ihop allt. Rucola till.
Ljust formbröd, bre på Philadelphiaost, tunna skivor av rökt lax, tunna gurkskivor.
Det går att variera i oändlighet. Ha plastfolie runt snittarna och låt dem vara i kylskåpet några timmar före serveringen.
Nästa lager består av scones, och bästa receptet på dessa enl mig finns i Leila Lindholms A Piece Of Cake, en jättebra bakbok. Jag gjorde saffranscones.
Överst finns moster Ritis goda morotskaka, Gregers stora favorit.
Tillbehör: 2 olika marmelad, lemon curd (finns att köpa färdigt).
Té: Darjeeling (á la Greger)
Dukning, styling: Greger
MOROTSKAKA
2 ägg, 2 dl socker, vispas pösigt
Tillsätt 1 tsk bikarbonat, 2 tsk kanel, 1 tsk vaniljsocker och 2 dl vetemjöl.
Sedan tillsätt 3 dl finrivna morötter och till sist 1 dl matolja.
Ha i en rund springform som du smort och bröat. Jag gjorde en dubbelsats i en rektangulär liten form.
Grädda i 160 grader i 50-60 min.
Glasyr:
50 g Philadelphiaost
30 g margarin
1 och 3/4 dl florsocker (sikta)
och 2 tsk vaniljsocker
Blanda, värm upp i en kastrull och bre på en varm kaka.