Margaretas bruna bröd

Exceptionellt goda småkakor!
 
 
Smält 200 g smör eller margarin. Låt svalna lite.
Blanda ihop med följande ingredienser: (jag använde en elvisp med degkrokar, men det går nog också för hand.)
2,2 dl socker
1 msk kanel
1 msk sirap
1 äggula
2 tsk bikarbonat
Ca 5,5 dl vetemjöl
 
Gör små kulor, inte mycket större än vindruvor. Platta till dem med en gaffel.
Jag fick till dessa först vid ca femte försöket. Kanten ska spricka en liten aning då man trycker med gaffeln, då är mängden mjöl rätt, eller snarast samma som för min svärmor. Om man har lite mindre mjöl flyter kakorna ut mera, men är lika goda för det.
 
Grädda i mitten av ugnen, 150 grader, i 16 minuter.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

En kommentar till “Margaretas bruna bröd”

  1. Jag ser på receptet att jag måste testa! Gissar att de inte varar länge. Efter begravningen är frysen tom på kakor och bullar igen, så nu är det bara att fylla på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *