Ingen jul här på matbordet, bara i hjärtat!
Jag gjorde så sjukt god pad thai enligt Leila Lindholms recept häromveckan, att jag bara måste dela den med mig.
Rensa och strimla ca 500 g (eller varför inte 1 kg) kyckling. Jag använder frysta fileer av något slag.
Gör en kryddpasta av 3 finhackade vitlöksklyftor, 1 tsk hönsbuljong på flaska, 1 tsk thaicurrypasta och 2 msk ostronsås. (Jag gjorde även här dubbel sats.)
Rör ihop kycklingen och pastan och låt det marineras.
Förbered 2 dl broccoli i bitar och 2 dl strimlad vitkål. Eller ersätt dem med en påse wokgrönsaker!
Värm olja i en wok, fräs kycklingen. Tillsätt först broccoli och sedan vitkål, alt wokgrönsakerna på påse i ett svep.
Koka 5 dl breda glasnudlar (jag hade äggnudlar). Tillsätt dem i woken och stek! Knäck med 2 ägg och rör försiktigt. Smaksätt röran med 1 tsk fisksås och 2 tsk japansk soja.
Servera med jordnötter, bananslantar och hackad färsk koriander.
Jag ugnsstekte även små vegetariska vårrullar som jag köpte i affären och serverade dem vid sidan av, med sötsur sås.
Den här rätten duger lätt som en festmåltid. Jag fattar inte hur den kan bli så god.
Vad gott det låter. Jag ska absolut testa detta. Äter och lagar ganska ofta asiatisk mat. Men har nu inte lagat phad thai på ett tag fr jag tycker att det recept jag använt fått den alltför "torr".