Pad Thai

Ingen jul här på matbordet, bara i hjärtat!
Jag gjorde så sjukt god pad thai enligt Leila Lindholms recept häromveckan, att jag bara måste dela den med mig.
 
 
 
Rensa och strimla ca 500 g (eller varför inte 1 kg) kyckling. Jag använder frysta fileer av något slag.
Gör en kryddpasta av 3 finhackade vitlöksklyftor, 1 tsk hönsbuljong på flaska, 1 tsk thaicurrypasta och 2 msk ostronsås. (Jag gjorde även här dubbel sats.)
Rör ihop kycklingen och pastan och låt det marineras.
 
Förbered 2 dl broccoli i bitar och 2 dl strimlad vitkål. Eller ersätt dem med en påse wokgrönsaker!
 
Värm olja i en wok, fräs kycklingen. Tillsätt först broccoli och sedan vitkål, alt wokgrönsakerna på påse i ett svep.
 
Koka 5 dl breda glasnudlar (jag hade äggnudlar). Tillsätt dem i woken och stek! Knäck med 2 ägg och rör försiktigt. Smaksätt röran med 1 tsk fisksås och 2 tsk japansk soja.
 
Servera med jordnötter, bananslantar och hackad färsk koriander.
Jag ugnsstekte även små vegetariska vårrullar som jag köpte i affären och serverade dem vid sidan av, med sötsur sås.
 
Den här rätten duger lätt som en festmåltid. Jag fattar inte hur den kan bli så god.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

En kommentar till “Pad Thai”

  1. Vad gott det låter. Jag ska absolut testa detta. Äter och lagar ganska ofta asiatisk mat. Men har nu inte lagat phad thai på ett tag fr jag tycker att det recept jag använt fått den alltför "torr".

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *